FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Scrisoare deschisă privind Legea Bugetului 2010


12 noiembrie 2009

 

    Camera Deputaţilor, doamnei Roberta Anastase, Preşedinte

    Senat, domnului Mircea Geoană, Preşedinte

    Guvernul României, domnului Emil Boc, Prim Ministru

 

    Scrisoare deschisă

 

    Doamnelor şi domnilor Parlamentari, domnule Prim ministru,

 

    Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” este profund îngrijorată de faptul că bugetul pe anul 2010, bugetul asigurărilor sociale şi legea responsabilităţii fiscale vor fi elaborate „pe genunchi” şi votate în grabă, excluzându-se, din acest proces, dialogul social.

    Înţelegem de ce clasa politică s-a hotărât să rezolve brusc problemele urgente ale ţării dar nu suntem de acord cu stilul hei-rup-ist şi vă reamintim, doamnelor şi domnilor parlamentari, domnule prim-ministru, că legile trebuie să fie rezultatul consultărilor, al dezbaterilor si discuţiilor, cu alte cuvinte al dialogului social real (nu simulat), ca pârghie de bază a dezvoltării solide europene.

    CNS “Cartel ALFA” dezaprobă sistemul de lucru actual şi cere cu insitenţă ca:

§  Legea bugetului pe 2010 sa fie discutată atât la nivelul ordonatorilor de credit cât şi la Ministerul de finanţe (ca şi integrator), cu partenerii sociali. Altminteri ne vom afla încă o dată în situaţia de a avea in criza un buget făcut pe fugă, cu efect negativ asupra economiei, a unităţilor şi a situaţiei lucrătorilor;

§  Legea unitară pensii să fie discutată cu partenerii sociali (nu ne referim aici la problema pensiilor speciale ci la celelalte subiecte mult mai importante şi cu efect asupra a multor categorii de lucrători);

§  Legea răspunderii fiscale, susţinută de principiu, să fie discutată cu partenerii sociali

    Cunoaşteţi, fireşte, doamnelor si domnilor parlamentari, domnule prim-ministru, că toate aceste legi au, de principiu, susţinerea partenerilor sociali. Guvernul, însă, a facut "exces de zel" şi a profitat de faptul că există o cerere imperativă, din partea FMI, de a introduce măsuri care în realitate duc la dereglementări şi reduc drepturile lucrătorilor, transferând toate costurile, riscurile şi responsabilităţile către aceştia.

    Nu vom permite evitarea consultării partenerilor sociali în actul de legiferare. Pentru a nu escalada situaţia actuală, confruntată cu o criză politică dublată de o criză economică, prin declansarea si a unei crize sociale.

    Deoarece România trebuie să intre pe un făgaş normal.

 

Bogdan Iuliu Hossu,

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale “Cartel ALFA”

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]