FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Parlamentul României: Cu ușile închise...


8 martie 2011

 

COMUNICAT

 

    Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis astăzi, încă o dată, să calce în picioare Constituția României și principiile statului de drept. Printr-o simplă procedură de vot, o majoritate formată din indivizi cu mentalitate totalitară, comunistă, a hotârât să nu permită accesul reprezentanților confederațiilor sindicale şi a publicului la lucrările Parlamentului de mâine, când Emil Boc își va asuma răspunderea pe proiectul de Cod al Muncii. 

    Explicația oferită asupra acestei decizii, prin vocea Robertei Anastase – este inacceptabilă și nu justifică încălcarea Constituției. Potrivit articolului 68, alineatul 1, din Constituția României, ședințele celor două camere sunt publice.  Alineatul 2 menționează că cele două Camere pot hotârî ca anumite ședințe să fie secrete, ori această ședință NU este secretă (jurnaliștii sunt lăsați să participe!) și nici nu ar avea de ce să fie secretă. În spatele deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputaților se află tendinţe totalitare ale celor plătiţi din banii contribuabililor și nicidecum teama că s-ar putea repeta episodul din luna decembrie, când un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul Camerei, aşa cum s-a invocat în motivarea deciziei prin care s-a interzis accesul reprezentanţilor confederaţiilor sindicale şi a publicului.

    Confederaţia Naţional Sindicala „Cartel ALFA” nu poate accepta o astfel de explicație!

    Este evident că avem de a face cu un gest de sorginte totalitară, iar doamna Anastase și colegii săi de Birou Permanent au luat această decizie pentru ca nu cumva vreun cetățean să îi spună verde în față Premierului Boc ce părere are despre Codul Muncii promovat de Guvern.

    Interzicerea accesului reprezentanților confederațiilor sindicale si a cetăţenilor în Parlament nu este o excepție, o decizie similară fiind luată și în toamna anului trecut, motivul invocat fiind ocuparea locurilor destinate publicului. 

    De această dată confederațiile sindicale au transmis cererea către Camera Deputaților cu multă vreme înainte, tocmai pentru a nu mai exista niciun motiv de interzicere a accesului cetățenilor la lucrări pe motiv că balcoanele au fost ocupate de reprezentanţi ai unor organizaţii nonguvernamentale care susţin coaliţia aflată la guvernare. În consecinţă CNS “Cartel ALFA” a luat toate măsurile legale necesare, solicitân accesul în sală, pentru a fi prezenți în ziua asumării răspunderii de către Premier și vrem să ni se respecte dreptul legal, garantat de Constituție.

    Confederaţia Naţional Sindicala „Cartel ALFA” îi sesizează public Președintelui României încălcarea Consituției de către Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

    În calitatea sa de garant al respectării Constituției, Președintele României este obligat să intervină și să demonstreze că România este o țară democratică și nu o feudă aflată la mâna unor indivizi cu apucături comuniste şi a unor personane cu mentalităţi comuniste, a căror viziune a fost înfierată, în repetate rânduri, chiar de preşedinte. 

 

Bogdan Iuliu HOSSU                                                       

Preşedinte CNS “Cartel ALFA

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]