FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    20 de ani ALE


1 Mai 2009

 


 

Internaţionalizarea cu succes a Sindicatelelor Mecanicilor de Locomotivă din Europa


 

Īn 1989 patru sindicate ale Mecanicilor de Locomotivă din Europa, anume din Italia, Germania, Elveţia şi Olanda au pus la Roma piatra de temelie a unei asocieri de sindicate independente ale mecanicilor de locomotivă. Acesta a fost momentul fondării Sindicatelor Autonome ale Mecanicilor de Locomotivă din Europa (ALE).

 

La al 20-lea an de la īnfiinţare va avea loc, īntre 6 şi 8 mai din nou la Roma, un congres al celor de acum 16 sindicate membre ALE, cu peste 100.000 membri. La congres vor lua parte īn total aproximativ 100 de delegaţi şi invitaţi din ţările membre ALE: Belgia, Bulgaria, Croaţia, Elveţia, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romānia, Republica Cehă, Serbia, Slovacia, Spania şi Ungaria.

 

Obiectivul īnceperii lucrărilor internaţionale a fost acela de a oferi ajutor reciproc, această acţiune era necesară īn momentul istoric, precum şi acela de a oferi sprijin oamenilor din ţările est europene care aspirau la libertate. Concedierile de personal şi privatizările fostelor īntreprinderi de stat de cale ferată au condus la necesitatea feroviarilor de a se uni social.

 

Obiectivul ALE este să unifice īn continuare relaţiile sociale şi materiale precum şi prevederile din legislaţia muncii din sectorul feroviar la companiie de cale ferată din Europa. Prin aceasta trebuie īndeosebi īmpiedicată concurenţa ruşinoasă făcută prin dumping-ul salarial.

 

Manfred Schell, pānă īn mai 2008 preşedintele Sindicatelor Mecanicilor de Locomotivă din Germania, este preşedintele ALE īncă de la fondarea acesteia. Din conducere mai fac parte preşedintele sindicatului mecanicilor de locomotivă din Spania Sindicato Espańol de Maquinistas y Ayudantes Ferroviarios (SEMAF) Juan Jesśs Garcia Fraile şi preşedintele Sindicatului Mecanicilor de Locomotivă din Polonia Zwiazek Zawodowy Maszynistow Kolejowych W Polsce (ZZM)

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]