FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    60 000 de oameni au manifestat īn Piața Victoriei


19 mai 2010

    Mitingul de protest din Piața Victoriei de astazi a adunat īn fața sediului Guvernului Romāniei 60000 de manifestanți. Circa 6000 de feroviari au venit la acest miting pentru a-și exprima protestul față de măsurile dure preconizate de executiv de diminuare cu 25% a veniturilor salariale, și cu 15% a pensiilor și a drepturilor legate de protecția socială.

    De la tribuna manifestației, președintele FML a evidențiat feroviarii au plătit primii tributul incompetenţei actualei guvernări disponibilizānd peste 10000 salariaţi īn primele luni ale anului 2010, reducānd concomitent şi din drepturile salariale, īn situaţia īn care, calea ferată lucrează īn stare de avarie, fără a avea nici cea mai mică perspectivă de redresare a activităţii datorată subfinanţării cronice din ultimii 20 de ani.

    Feroviarii au făcut deja o curbă de sacrificiu şi au plătit nemeritat preţul crizei şi nu mai acceptă din partea actualei guvernări noi reduceri de drepturi.

    Guvernul propune soluţii aberante pentru ieşirea din criză: tăierea salariilor cu 25%, a pensiilor cu 15%, impozitarea tichetelor de masă, reducerea cu 15-25% a alocaţiilor sociale, īn felul acesta populația va fi adusă īn pragul disperării, īn schimb nu ne oferă nici o soluţie concretă pentru ieşirea din marasmul crizei economice şi īn aceste momente cruciale numai forţa unităţii noastre a tuturor cetăţenilor ţării poate reprezenta o stavilă īn calea aberantelor măsuri anunţate de preşedintele romāniei īn numele guvernului.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]