FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    FML se opune concedierilor colective


11.12.2009

COMUNICAT DE PRESA

                         FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ SE OPUNE CONCEDIERILOR COLECTIVE

 

            Federaţia Mecanicilor de Locomotivă (FML) a intrat astăzi īn posesia programului de concediere colectivă elaborat de SNTFM CFR Marfă SA şi aprobat de conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Conform acestui program, FML a fost notificată astăzi oficial că urmează a fi disponibilizaţi 6380 de salariaţi fără a li se oferi nici un fel de protecţie socială, īncălcānd astfel prevederile legale şi ale contractelor colective de muncă la nivel superior.

            FML protestează īmpotriva măsurilor unilaterale ale conducerii MTI de disponibilizare a 6380 de salariaţi, măsură care a fost luată cu ignorarea regulilor dialogului social, stabilite de lege, şi cu o lipsă totală de respect faţă de partenerii sociali.

            Solicităm ministrului transporturilor şi infrastructurii să dispună de urgenţă retragerea proiectului de concediere colectivă datorită faptului că administraţia nu a consultat īn prealabil sindicatele, conform prevederilor legale, şi nu a pus la dispoziţia acestora toate informaţiile relevante īn legătură cu necesitatea concedierii colective.

            Solicităm să fie abordate la masa negocierilor, cu federaţiile sindicale reprezentative, toate măsurile ce afectează īn mod dramatic drepturile şi soarta salariaţilor din sistemul feroviar pentru a găsi cele mai bune soluţii posibile īn actualul context.

 

Preşedinte FML,

Iulică MĂNTESCU

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]