FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Al VI-lea Congres ALE a ales noua conducere a organizației


22 mai 2010

Astăzi s-au īncheiat lucrările celui de-al VI-lea Congres ALE (Federația Europeană a Mecanicilor de Locomotivă) Pe parcursul dezbaterilor au fost definite sarcinile prioritare pentru următorii 4 ani astfel:

  • 1.Internationalizarea metodelor de protest;
  • 2.Crearea unor reguli de plata pentru traficul feroviar transfrontalier: fara dezavantajarea competitionala  datorita diferentelor de salarii;
  • 3.Odihna inafara domiciliului: acceptarea unui anumit numar de dati de odihna inafara domiciliului, in masura in care sunt indeplinite standardele de cazare si de hrana;
  • 4.Unificarea la nivel european UE a instruirii si examinarii mecanicilor de locomotiva: norme unitare de instruire si calificare;
  • 5.Sindicatele membre ALE vor depune eforturi la nivel national pentru a incheia contracte colective de munca cu timpi de munca minimi;
  • 6.Limitarea varstei de pensionare pentru mecanicii de locomotiva la maximum 60 de ani;
  • 7.Reglementari pentru mecanicii de locomotiva aflati in incapacitate de a conduce: Directiva UE referitoare la acest aspect trebuie extinsa;
  • 8.Impiedicarea dumping-ului social si salarial in sectorul feroviar;
  • 9.Includerea de noi sindicate membre in vederea intaririi si extinderii ALE;
  • 10.Statutarea ALE ca fiind singurul reprezentant al intereselor mecanicilor de locomotiva atat la nivel national cat si international;
  • 11.Elaborarea unei dispozitii europene referitoare la timpul de conducere;
  • 12.Imbunatatirea sistemelor de securitate in Europa: Solicitare catre Comisia UE si ERA;

     

    Referitor la situația de criză din Uniunea Europeană, Congresul ALE a adoptat următoarea rezoluție:

    Delegatii la Congresul Sindicatelor Autonome ale Mecanicilor de Locomotiva din Europa (ALE) au dezbatut cu profunda ingrijorare o hotarare referitoare la situatia financiara actuala a Comunitatii Europene si a statelor membre ale UE, comune acelor 16 sindicate membre ale mecanicilor de locomotiva, care intrunesc peste 100 000 membri.

    Activitatea comerciala, dezavantajoasa pentru comunitate, din lumea financiara europeana si nerespectarea limitelor de deficit bugetar de catre tarile europene membre UE sustin criza financiara actuala  in continuare, care de acum incolo are efect nu numai asupra bugetului tarilor europene ci si aduc euro moneda comuna europeana intr-o situatie periculoasa. Organele UE si guvernele sunt constranse sa ia masuri. Anumite tari au hotarat deja sa ia pachete de masuri de de economisire, altele se indreapta in aceasta directie.

    Delegatii la Congres au considerat ca speculatiie de miliarde de euro, ca si pana acum vor ramane neregularizate si vor aduce cu sine in primul rand somaj si instabilitate sociala, iar angajatii din serviciile publice si populatia muncitoare va trebuie sa suporte masurile de economisie prin cresterea de impozite pentru astuparea gaurilor din buget.

    Cei care oricum se gasesc la limita inferioara a veniturilor, cei care isi urmeaza cu constiinciozitate sarcinile lor zilnice de cetateni si obligatiile lor de serviciu, vor trebui sa accepte o data in plus, fara drept de apel, micsorari semnificative ale bugetului lor.

    Delegatii la Congres solicita:

    • Sa fie trasi la raspundere cu prioritate factorii care au cauzat criza,
    • Sa se stabileasca parametri obilgatorii pentru politica comerciala a bancilor,
    • Tranzactiile financiare sa fie reglementate, controlate si impozitate incepand cu o anumita suma precizata,
    • Cei avuti sa participe proportional la compensarea pierderilor.

    Congresul respinge masurile de economisire care au fost puse deja in aplicare la nivel national pe umerii cetatenilor si ai platitorilor onesti de impozite. Delegatii solicita sa fie impozitati cu prioritate cei responsabili pentru crearea crizei si sa suporte pagubele. Cetatenii UE au intelegere pentru faptul ca trebuie sa se ia masuri de economisire in timp de criza si doresc sa-si aduca si ei contributia. Conditia este insa ca in aceste masuri sa se regaseasca fireste o echitate sesizabila. Cetatenii asteapta o repartizare a sarcinilor in functie de puterea de suportare si capacitatea de a produce a fiecaruia si doresc masuri echilibrate din punct de vedere social. Slabiciunile sociale au un lobby in cazuri foarte rare. Guvernele nu trebuie sa profite de acest lucru si sa traga concluzia ca aceste grupuri [categorii] de populatie, care se maresc mereu, trebuie sa dispuna de mijloace din ce in ce mai putine.

    Pe langa acesta in toate masurile coercitive de economisire trebuie avut in vedere ca aceasta conjunctura sa nu aiba efecte negative datorita lor. Puterea de cumparare a cetatenilor UE trebuie fortificata prin sprijinirea economiei din tarile respective printr-o crestere a cerereii de marfuri.

    Referitor la procedurile reprosabile ale institutiilor politice si ale aventurierilor din politicile financiare, delegatii se tem de o amenintare crescanda urmata de consecinte catastrofale pentru un numar mare de cetateni onesti. Solidaritatea, credibilitatea si principiile conducerii democratice vor suferi deteriorari.

     Īn final, Congresul a ales noua conducere a ALE pentru următorul mandat: Președinte - Juan Jesus Garcia Fraile (SEMAF-Spania), vicepeședinți - Leszek Mietek (ZZM Polonia) și Claus Weselsky (GDL Germania).

     

     

Noua conducere ALE, de la stānga la dreapta: Claus Weselsky, Juan Jesus Garcia Fraile și Leszek Mietek

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]