FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Avizul pentru grupa specială nu trebuie prelungit


21 octombrie 2009

    Avizele date īn anul 2004 prin care au fost īncadraţi īn grupa specială mecanicii de locomotivă, mecanicii ajutori şi mecanicii instructori sunt emise pe perioadă nedeterminată şi nu trebuie prelungite sau re-evaluate.

    Referinţa, īn textul documentelor, la un termen de valabilitate care ar trebui să īl aibă īncadrarea ("Comisia a stabilit ca īn proiectul de lege privind completarea prevederilor art. 20 din Legea 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, să se prevadă un termen de valabilitate a īncadrării īn condiţii speciale de muncă, de maxim 5 ani, cu posibilitate de prelungire, avānd īn vedere progresul tehnic īn domeniu.") este o recomandare a comisiei pentru un viitor text de lege şi nicidecum o limitare a termenului de valabilitate a avizului emis.

    De altfel, această recomandare a comisiei nu a fost ulterior inclusă īn textul Legii 226/2006 privind accesul unor funcţii la grupa specială de muncă şi nici īn Ordinul MMSSF nr. 572/2006 pentru aprobarea Normelor tehnice de aplicare a Legii nr. 226/2006, acte normative care au modificat Legea 19/2000. Avizele privind īncadrarea īn grupa specială au fost preluate chiar īn textul Legii 226/2006.

    Prin urmare, īn condiţiile īn care la ora actuală nu există alte modificări legislative, avizul este valabil şi nu trebuie prelungit.

Avizul pentru grupă specială (clic aici)

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]