FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    CFR Marfă în situaţie grea financiară


    10 iunie 2009

    Ieri a avut loc o întrevedere între FML, FNFMC, FSRV şi conducerea CFR Marfă în legătură cu situaţia grea în care se află unitatea datorită scăderii volumului de transport.

    CFR Marfă se află la ora actuală în întârziere cu plata primei chenzine a lunii mai (care trebuia efectuată în 28 mai). Conducerea unităţii a estimat că va fi posibilă achitarea a jumătate din chenzina restantă până în data de 15 iunie, urmând ca cealaltă jumătate să fie achitată până la sfârşitul săptămânii viitoare. Lichidarea lunii mai va fi de asemenea întârziată. Situaţia decalării plăţii drepturilor salariale a fost creată datorită necesităţii achitării ratei scadente la împrumutul sindicalizat contractat de CFR Marfă cu Raiffeissen Bank.

    Pentru conservarea forţei de muncă, conducerea CFR Marfă a propus în şedinţa de ieri reducerea timpului de lucru cu 40%, procent cu care ar urma să se reducă şi salariile, pe o perioadă determinată. Pentru a realiza acest lucru trebuie găsită formula legală pentru ca salariaţii să-şi păstreze vechimea în muncă.

   

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]