FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    CONFLICT LA CALEA FERATA


31 ianuarie 2008

 

 HAOS ÎN CALEA FERATĂ

 

Reprezentanţii federaţiilor sindicale naţionale din transportul feroviar prezenti, incepand cu luna ianuarie 2008 la negocierea salariilor de incadrare, sunt în pragul unui conflict fără precedent cu reprezentanţi ai structurilor feroviare naţionale, reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Guvernul României.

Motivul îl constituie dezacordul dintre părţile semnatare ale contractelor colective de muncă privind creşterea etapizată a salariilor, ca urmare a adoptării în şedinţa de Guvern din 30 ianuarie 2008 a “Memorandumului privind dimensionarea cheltuielilor salariale pentru operatorii economici monitorizaţi” limitate la o medie de 8% faţă de anul 2007. 

Părţile aflate în negociere au agreat oferta administraţiilor feroviare privind materializarea, începând cu 1 ianuarie 2008 a unui salariu minim negociat la calea ferată de 500 lei, iar începând cu 1 mai 2008 de 570 lei, cu încheierea unui act adiţional la contractele colective de muncă valabil până la 31 decembrie 2008.

După şedinţa de guvern din 30 ianuarie 2008, înţelegerea părţilor, agreată în prealabil şi de ministrul transporturilor Ludovic Orban nu s-a finalizat prin semnarea şi înregistrarea actelor adiţionale, administraţiile feroviare retrăgându-şi oferta iniţială.

Salarizarea convenită prin contractele colective de muncă la nivelul unităţilor feroviare are valabilitate până la 31 ianuarie 2008, având un nivel minimal de 450 lei.

 

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]