FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Dacă salariile mai întârzie, la CFR se va opri lucrul


22 septembrie 2009

    FML şi Alianţa Naţională Sindicală Feroviară au semnat un proces verbal prin care au stabilit încetarea lucrului la calea ferată în cazul în care se menţine situaţia actuală de subfinanţare gravă a sistemului feroviar, punându-se în pericol siguranţa circulaţiei feroviare şi în cazul nerespectării cu mai mult de 48 de ore a termenelor de plată a salariilor prevăzute în CCM.

    Având în vedere situaţia dezastruoasă a căilor ferate, federaţiile sindicale semnatare ale procesului verbal au hotărât să ceară demisia ministrului transporturilor Radu Berceanu, a subsecretarului de stat Constantin Axinia, precum şi a directorilor generali ai unităţilor feroviare. Totodată se va solicita şi depolitizarea sistemului feroviar la toate nivelurile.

Procesul verbal semnat astăzi (clic aici)

Cu privire la lichidarea lunii august, CFR Călători şi CN CFR SA le vor plăti integral, banii urmând să intre mâine pe carduri.

CFR Marfă are în conturi bani pentru a plăti lichidarea integral însă banii sunt în continuare blocaţi de Raiffeisen Bank. La ora actuală se fac demersuri la conducerea băncii pentru deblocarea cel puţin a banilor de salarii.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]