FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Dezbatere regionala ALE la Bucuresti


26 noiembrie 2007

Reprezentanţii sindicatelor membre ALE s-au întâlnit la Bucureşti.

 

În perioada 22-24 noiembrie 2007, la Bucureşti, a avut loc şedinţa grupului de lucru regional al Asociaţiei Europene a Mecanicilor de Locomotivă (ALE). La întrunire au participat reprezentanţi ai sindicatelor naţionale ale mecanicilor de locomotivă din Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România. Conducerea ALE a fost reprezentată de secretarul internaţional, Virginia Monteiro.

În cadrul discuţiilor au fost abordate probleme referitoare la cel de al treilea pachet feroviar, respectiv certificarea mecanicilor de locomotivă, interoperabilitate, precum şi relaţiile dintre organizaţiile naţionale în condiţiile operării peste graniţă.

            Cu acest prilej, preşedintele FML, Voicu Lucian Sala a precizat că Federaţia Mecanicilor de Locomotivă a solicitat Ministerului Transporturilor şi Autorităţii Feroviare Române corelarea reglementărilor naţionale referitoare la mecanicii de locomotivă cu directiva din cel de-al treilea pachet feroviar al Uniunii Europene.

            Menţionăm că la ora actuală SNTFM CFR Marfă operează, înafara teritoriului României,  trei trenuri până la Budapesta, mecanicii români mergând până la Lokoshaza, societatea având intenţia să înceapă operarea şi în Bulgaria.

            Ministerul Transporturilor a fost repreyentat la această importantă întâlnire de directorul adjunct al Direcţiei generale infrastructură şi transport feroviar, Marin Stancu, care a afirmat că este un lucru pozitiv că relatiile noastre dintre ţările din această regiune a Europei încep să fie mai stranse.

În domeniul feroviar, Ministerul Transporturilor făcut şi va face toate eforturile pentru dezvoltarea colaborarii între statele vecine României. În ce priveşte relaţia cu Bulgaria a fost semnat un acord în domeniul feroviar, acum un an de zile.

Ministerul Transporturilor agrează organizarea de întâlniri bileterale impreuna cu sindicatele în vederea armonizării punctelor de vedere între administraţii şi sindicate.

            Colegii din Ungaria au arătat că angajatorii au idei noi şi în continuă schimbare. În oraşele de graniţă sindicatele maghiare şi române au semnat o convenţie privind operarea peste frontieră.

La rândul său reprezentantul ALE, Virginia Monteiro a arătat că pentru a putea defini şi trata problemele cu care se confruntă mecanicii de locomotivă europeni în contextul traficului transfrontalier, trebuie mai întâi colectate pentru fiecare ţară informaţii despre angajatorii care operează peste graniţă  şi greutăţile cu care se confrunta sindicatele. În acest scop în cadrul şedinţei a fost elaborat şi distribuit participanţilor un formular care va trebui completat până la data de 10 decembrie 2007.

După centralizarea datelor urmează a fi organizate alte întâlniri, la care vor fi invitaţi şi operatorii feroviari, pentru armonizarea activităţii în traficul feroviar transfrontalier şi soluţionarea problemelor cu care se confruntă mecanicii de locomotivă membri ALE.

 

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]