FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Gazele se vor scumpi pana in 2009


 

3 aprilie 2006

 

 

INFORMARE

Întâlnirea cu Premierul din cadrul CES – 30 martie 2006

 

 

Joi, 30 martie, a avut loc întâlnirea plenului Consiliului Economic şi Social cu Primul Ministru, Calin Popescu Tăriceanu. La întâlnire au mai participat, din partea guvernului, Ministrul de Stat pentru Domeniul Economic, Gheorghe Pogea, şi Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

CNS Cartel ALFA a fost reprezentată la această întâlnire de vicepreşedintele confederaţiei, Romulus NITĂ.

 

În cadrul întâlnirii, guvernul a confirmat că perioada de aliniere a preturilor la gaz se prelungeşte până în anul 2009.

 

De asemenea, guvernul s-a angajat ca, în politica de preţuri la utilităţi, să ţină cont de puterea de cumpărare, atât a consumatorilor casnici, cât şi a celor industriali.

 

Reprezentantul CNS „Cartel ALFA” a solicitat guvernului, printre altele, să caute soluţii pentru o creştere reală a pensiilor în perioada următoare, deoarece pensionarii sunt o categorie foarte afectată de nivelul ridicat al preţurilor. În privinţa ajutorului social s-a subliniat necesitatea ca guvernul să sprijine populaţia săracă, în funcţie de venituri (se va discuta nivelul ajutorului pentru a suporta creşterile de preţuri).

 

În ceea ce priveşte tarifarea energiei electrice la consumatorii industriali, guvernul a acceptat să se ia în considerare, ca ore de vârf, o singură perioadă în timpul zilei, de aproximativ 2 ore. În prezent, datorită modului de tarifare în orele de vârf, practic, consumatorii industriali pot funcţiona la un tarif normal aproximativ 5 ore pe zi.

 

O decizie de reducere a „orelor de vârf” ar duce la o scădere substanţială a notei de plată  la energie electrică pentru consumatorul industrial.

 

Intervenţiile din cadrul întâlnirii cu Premierul s-au încheiat cu problematica dialogului social. La acest punct, partea sindicală şi partea patronală au cerut guvernului urgentarea apariţiei modificărilor la Legea CES, în sensul măririi numărului de membri cu câte 5 pentru partea sindicală, respectiv patronală, astfel încât să fie posibilă participarea în Consiliul Economic si Social European. De asemenea, partenerii sociali au cerut sprijin pentru găsirea unei noi locaţii, mai adecvate, pentru sediul CES.

 

În privinţa politicii energetice a României, la Ministerul Economiei şi Comerţului vor începe de astăzi, 31 martie, discuţii cu participarea reprezentanţilor sindicatelor şi patronatelor, pentru găsirea de soluţii la problemele punctuale.

 

Până la concretizarea acestora în soluţii punctuale, calendarul de acţiuni al CNS „Cartel ALFA” continuă după cum urmează:

-          5 aprilie, pichet al Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, în faţa guvernului, protest la care la participa şi reprezentanţii CNS „Cartel ALFA”,

-          12 aprilie, mitinguri de protest ale FSLCP în judeţele în care exista mari combinate de prelucrare a gazului metan. Reprezentanţii CNS „Cartel ALFA” se vor solidariza cu colegii lor şi vor participa la aceste acţiuni.

 

 

 

Departamentul Comunicare

CNS “Cartel ALFA“                                      

Tel./fax. 317 10 42

comunicare@cartel-alfa.ro

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]