FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    GDL lupta pentru drepturile mecanicilor de locomotiva


16 august 2007

GDL, sindicatul mecanicilor de locomotivă din Germania luptă pentru drepturile mecanicilor de locomotivă germani.

În urma grevelor din iulie, angajatorul (DB) a oferit o creştere salarială de 4.5 procente şi o plată unică de 600 de euro. Oferta a fost respinsă de GDL dar a fost acceptată de celelalte două sindicate feroviare - Transnet şi GDBA.

GDL solicită un contract colectiv de muncă separat pentru membrii săi şi o creştere salarială de 31 procente. Cum solicitarea a fost refuzată de DB, GDL a organizat o consultare a membrilor de sindicat în vederea desfăşurării de acţiuni viitoare. Rezultatul a fost că 95.8% din membrii GDL au votat pentru declanşarea grevei în data de 9 august.

Între timp, o instanţă germană a interzis greva planificată de mecanicii de locomotivă în urma cererii depuse de Deutsche Bahn (DB). Instanţa de litigii de muncă din Nuremberg a hotărît că GDL nu poate declanşa greva până la sfârşitul lunii septembrie pentru că o acţiune grevistă pe durata vârfului sezonului de concedii ar provoca pagube substanţiale în economie.

GDL a anulat greva, dar a spus că va face apel la hotărârea instanţei de litigii de muncă. Preşedintele GDL Manfred Schell a declarat la canalul de televiziune N24: "Bineînţeles că vom face apel. Sunt indignat de faptul că instanţa a luat o hotărâre fără să asculte părţile implicate".

FML sprijină total lupta legitimă a colegilor din Germania pentru salarii mai bune. Sperăm ca GDL, în cadrul apelului să câştige disputa juridică împotriva DB şi că dreptul fundamental la grevă nu va fi refuzat mecanicilor de locomotivă din Germania.

Surse:

Business Week - SpiegelOnline (clic aici)

SpiegelOnline (clic aici)

wsws.org (clic aici)

wsws.org (clic aici)

 

English version

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]