FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Greva generală


4 mai 2005

Din nou, feroviarii sunt nevoiţi să recurgă la grevă

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă, reunită în Consiliul Naţional de Conducere extraordinar, la Bucureşti, în data de 4 mai 2005, a hotărât declanşarea grevei de avertisment fără încetarea lucrului, vineri 6 mai, între orele 19 – 21, ca urmare a eşecului negocierilor cu administraţiile societăţilor feroviare: SNTFM CFR Marfă SA, SNTFC CFR Călători SA, SC CFR IRLU SA, SCRL SA, SC CFR GEVARO SA.

De asemenea, CNC a mandatat Biroul Permanent să declanşeze procedurile legale în vederea organizării grevei generale împreună cu celelalte federaţii reprezentative din sistem. Reamintim că revendicările FML se referă la creşteri salariale, condiţii de muncă, tichete de masă.

În acest context, Federaţia Mecanicilor de Locomotivă, Federaţia Independentă a Sindicatelor Mişcare Comercial din Transportul Feroviar, Federaţia Naţională Drum de Fier, USIFR-ATLAS, Federaţia Sindicatelor Ramurii Vagoane şi Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România au hotărât continuarea conflictelor de interese cu o grevă generală pe perioadă limitată 12-14 mai 2005. Ţinând cont de situaţia grea generată de inundaţii s-a hotărât declanşarea grevei pe o perioadă de trei zile şi nu pe perioadă nedeterminată şi asigurarea a două treimi din activitatea normală deşi legislaţia prevede asigurarea unei treimi din aceasta. Astfel, în cele trei zile, activitatea va înceta în intervalul orar 7.00-15.00, perioadă în care trenurile de marfă şi călători nu vor circula. Vor fi afectate zilnic aproximativ 2034 trenuri .

Mentionăm că s-a ajuns la această situaţie deoarece în cele 80 de zile de negocieri nu s-a reuşit încheierea Contractelor Colective de Muncă 2005/2006, după greva de avertisment organizaţiile sindicale au fost tratate cu dispreţ de către administraţii iar până la ora actuală nu a mai avut loc nici o rundă de negocieri .

Facem un apel către factorii de decizie: Guvern, Parlament, Preşedinţie de a trata cu seriozitate şi responsabilitate problemele acute de la calea ferată, care nesoluţionate ar putea genera o situaţie de criză la nivel naţional. Sperăm ca în ultimul moment să se găsească soluţii pentru soluţionarea conflictului pe cale paşnică şi astfel să se evite consecinţele negative pentru întreaga economie şi populaţie.

FML face un apel tuturor membrilor de sindicat ai federaţiei să participe la aceste acţiuni de protest pentru a-şi apăra drepturile, având totodată în vedere faptul că atât greva de avertisment, cât şi greva generală pe termen limitat se desfăşoară cu respectarea prevederilor legale, fără a avea vreun efect coercitiv asupra lor.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]