FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Greva Sugrumată


30 iunie 2005

COMUNICAT

 

FML isi exprimă dezamăgirea faţă de decizia Curţii de Apel Bucureşti si constată încă odată că justiţia din România este controlată politic. Cu toate că o consideră incorecta, FML va respecta decizia instanţei si va relua lucrul.

 

Prin decizia de astăzi considerăm că se încalcă legislaţia internaţională privind libertăţile sindicale, dreptul de asociere si dreptul la grevă, stipulate in Convenţia 87 a OIM, ratificată de România in 1959.

 

Având în vedere faptul că in momentul de faţă România este monitorizată de către Comisia de experţi a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, referitor la încălcarea unor prevederi din Convenţiile OIM, FML va înainta, cu sprijinul Confederaţiei „Cartel ALFA”, o plângere către Comitetul de libertăţi sindicale a OIM, prin care vor supune atenţiei acestui organism îngrădirea dreptului la grevă in România.

 

De asemenea, FML se va constitui in parte civilă intr-un proces împotriva conducerii Companiilor SNTFC CFR Călători SA, SNTFM CFR Marfă SA şi a Ministrului Transporturilor. Prin acţiunile acestora de blocare sistematică a negocierilor, de pe poziţii care sunt mai degrabă de orgoliu şi care răspund altor interese decât cele ale companiilor şi ale salariaţilor, au condus la crearea de prejudicii întreprinderii, cetăţenilor si economiei naţionale.

 

Ministrul transporturilor, prin poziţia sa de a trata cele trei companii CFR nediferenţiat şi de a negocia in bloc – deşi structural există diferenţe majore intre ele – a condus la prelungirea nejustificată a crizei şi la blocarea negocierilor.

 

Pentru toate acestea,  conducerea companiilor si reprezentanţii guvernului sunt principalii vinovaţi si, in consecinţă, considerăm trebuie să îşi asume întreaga responsabilitate pentru situaţia creată.

 

Sindicaliştii vor respinge categoric orice încercare de manipulare si de culpabilizare a salariaţilor pentru eventualele consecinţe ale acestei acţiuni, pe care o considerăm in continuare perfect legală şi justificată. Stingerea brutală a unui conflict fără ca acesta să fie soluţionat in vreun fel, nu va face decât să conducă la adâncirea nemulţumirilor salariaţilor, cu consecinţe neprevăzute pe viitor.

 

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]