FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Guvernul Doarme


9 iunie 2005

Criza de la calea ferată nu a fost discutată īn şedinţa de guvern de astăzi.

Astăzi la ora 10.00 a avut loc o īntālnire cu CFR Călători şi CFR Marfă, īn vederea īncercării de soluţionare a revendicărilor noastre. Oferta administraţiilor nu a suferit nici o modificare. S-a exprimat speranţa că situaţia de la cele două societăţi, la care se desfăşoară greva generală, va fi discutată īn cadrul şedinţei de guvern de astăzi.

La ora 18.30 am fost convocaţi de ministrul Gheorghe Dobre, care ne-a comunicat că nu se modifică nimic īn oferta făcută luni şi că īn şedinţa Cabinetului nu a fost luată īn discuţie situaţia căii ferate.

După cum anunţă site-ul propriu, Guvernul a fost pesemne mai preocupat de "consolidarea dialogului īntre administraţia publică centrală şi colectivităţile locale" sau de "contribuţia voluntară a Romāniei la UN-HABITAT", obligaţie pe care şi-a adus aminte că nu a mai onorat-o din 1998. Despre calea ferată nici o vorbuliţă.

Probabil că Guvernul Romāniei se simte cu musca pe căciulă, datorită dezastrului  īn care, cu sprijinul FMI, a adus sistemul feroviar şi pe cale de consecinţă... tace.

De altfel, este interesantă preocuparea cabinetului pentru UN-HABITAT, un program al Naţiunilor Unite care, pe lāngă "asigurarea asistenţei sociale şi susţinerea procesului de reconstrucţie a ţărilor aflate īn faza post-conflict, precum: Afganistan, provincia Kosovo, Somalia, Irak, Ruanda, Republica Democratică Congo sau īn ţări afectate de dezastre naturale", mai are printre atribuţii şi "combaterea sărăciei, asigurarea respectării drepturilor omului īn cadrul politicilor dezvoltate īn privinţa urbanizării".
 

Pe cānd se va preocupa oare Guvernul de combaterea sărăciei din propria ţară? Gurile rele susţin că la "diverse" s-a discutat şi viitoarea remaniere guvernamentală.

Greva la calea ferată continuă pānă la trezirea executivului.

Radmilo Felix - secretar general FML.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]