FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Hoţie pre-electorală, asupra Hotelului Astoria


27 noiembrie 2008

Ieri a avut loc o descindere în forţă al indivizilor care încearcă pe cale frauduloasă şi în schimbul unei sume derizorii, să pună mâna pe Hotelul Astoria, imobil din patrimoniul căii ferate. Orhideea Gardens, firma fantoma cu doi salariaţi care a "cumparat" cu 2.5 milioane de euro imobilul de 8 etaje a cărui valoare reală este de cel puţin opt ori mai mare, a descins în forţă  în hotelul Astoria cu portăreii în stânga şi cu jandarmii în dreapta.

Hoţia s-a comis în primăvară cănd în contul unei datorii de 17000 de euro a gestionarului imobilului, Societatea Feroviară de Turism (SFT SA), către firma de avocatură Sfârâială şi Asociaţii, aceasta s-a sucit, s-a învârtit şi a pus repejor de-o vânzare ca să-şi recupereze paguba.

Nu putem să nu ne punem întrebarea de ce servicii nemaipomenite, în valoare de 6500 de euro pe lună, de consiliere legală şi de apărare a intereselor sale beneficia SFT SA din partea lui Sfârâială şi Asociaţii, şi dacă refuzul de a plăti cei 17000 de euro în dispută nu este cumva rezultatul unei lipse de activitate a firmei de avocatură. Cert este faptul că Sfârâială şi Asociaţii au făcut exact pe dos faţă de angajamentele asumate şi au acţionat exact împotriva intereselor SFT SA, declanşând procedura de executare silită.

Şi care a fost raţionamentul: nu ne interesează bunuri de valoare apropiată de cea a datoriei cum ar fi autoturismele de lux, terenuri sau eventual conturile societăţii, chiar unele imobile mai mici, ciolanul cel mare este hotelul Astoria din Bucureşti, chiar sediul social al societăţii. Şi cum ocazia era unică, cineva trebuia sa primească acest cadou substanţial la un preţ derizoriu, acel cineva concretizându-se într-un SRL de buzunar - Orhideea Gardens SRL care, probabil, urmează să fie "recunoscător" cui trebuie.

De aici începe seria hoţiilor. Hotelul este puternic subevaluat pentru a putea fi uşor cumpărat de partea interesată, nu se respectă procedura de declanşare a unei licitaţii, este pus un afiş prin care se anunţa vânzarea hotelului doar atâta timp cât să poată fi fotografiat, după care este dat jos, licitaţia se ţine cu un singur solicitant, pentru că evident, nimeni altcineva nu ştia nimic, după ce Orhideea Gardens plăteşte suma intens licitată în contul executorului acesta începe să împartă banii în stânga şi în dreapta fără a avea acest drept şi aşa mai departe.

Curioasă este şi atitudinea SFT care după ce formulează în instanţă o cerere de suspendare a executării plăteşte taxa de timbru dar "uită" de cauţiunea stabilită de instanţă, procesul fiind astfel scos de pe rol.

A fost apoi declanşat un proces prin care s-a contestat executarea pentru vicii evidente de procedură, proces care este încă în derulare.

Orhideea Gardens se face că nu ştie nimic şi declanşează noi proceduri de executare silită, urmărind să scoată SFT SA din propriul sediu şi să pună mâna pe hotel. Două astfel de încercări de evacuare sunt stopate de Judecătoria Sectoriului 1. Şi a treia încercare de evacuare silită a fost contestată în instanţă de SFT SA dar de data asta Orhideea Gardens, asistată, ghiciţi de cine, de Sfârâialâ şi Asociaţii recurge la un tertip avocăţesc recuzând de două ori completul de judecată de la Judecătoria sectorului 1, pentru a câştiga timp şi pentru a reuşi să declanşeze procedura de executare silită.

Şi astfel, ieri 26 noiembrie, a apărut în uşa hotelului reprezentantul Orhideea Gardens, însoţit de executorul judecătoresc şi de jandarmi. Salariaţii SFT nu au permis accesul executorului în hotel, solicitând o autorizaţie de evacuare emisă de instanţă, conform legii, moment în care jandarmii au făcut abuziv uz de forţă îmbrâncind salariaţii şi adoptând o poziţie evidentă de avantajare a executorului care nu avea ce căuta în hotel în lipsa autorizaţiei menţionate. Abia după intervenţia FML, Jandarmeria a adoptat o poziţie echidistantă. În acest fel, prin abuz şi ilegalităţi, a fost sigilat restaurantul hotelului şi biroul şefului de complex.

Un alt aspect grav este faptul că terenul aferent hotelului Astoria, şi acesta revendicat de Orhideea Gardens, este proprietatea Companiei Naţionale CFR SA, condiţii în care procedura de scoatere la vânzare a hotelului cu tot cu terenul este cât se poate de dubioasă.

Executorul judecătoresc a reuşit astfel să pună mâna pe restaurantul şi bucătăria hotelului şi să le sigileze, într-o procedură de executare parţială, măsură care urmează să fie contestată printr-o nouă acţiune în instanţă.

Menţionăm că este în derulare procesul prin care SFT a contestat executarea şi vânzarea la licitaţie a hotelului, datorită unor nerespectări grave ale procedurilor legale.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]