FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Ministerul Transporturilor face experimente cu siguranţa circulaţiei


6 aprilie 2009

    Ministerul Transporturilor, la propunerea Autorităţii Feroviare Romāne, a hotărāt să demareze un experiment īn vederea eliminării mecanicilor ajutori de la deservirea trenurilor directe de marfă, probabil īn dorinţa de a concedia pe viitor acest personal. Documentul este o viziune "originală" asupra directivei europene nr. 59/2007/CE privind certificarea mecanicilor de locomotivă care conduc locomotive şi trenuri īn sistemul feroviar comunitar. De fapt, nu se urmăreşte eliminarea mecanicului ajutor ci īnlocuirea lui cu un "alt agent al trenului - cu funcţia de şef de tren sau cu o altă funcţie cu responsabilităţi īn siguranţa circulaţiei, dar obligatoriu autorizat ca şef de tren". 

    Cu alte cuvinte, īn mod ilogic, se experimentează renunţarea la personalul cu īnaltă specializare īn conducerea trenurilor īn favoarea unui personal mai puţin specializat, care, cu cheltuielile de rigoare, va trebui format, examinat şi autorizat pentru a prelua  sarcinile aferente.

Nota AFER privind stabilirea condiţiilor pentru experimentarea deservirii simplificate a locomotivelor pentru trenurile directe de marfă (clic aici)

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]