FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Noutati 14 iunie


 

Negocierile stagnează

 

Astăzi 14 iunie 2005 administraţiile CFR Călători şi CFR Marfă au invitat federaţiile aflate in conflict pentru o nouă rundă de negocieri.

La CFR Marfă oferta pe salarizare, tichete de masă şi condiţii de muncă a rămas neschimbată.

La CFR Călători, de asemenea nu s-a schimbat oferta referitoare la salarizare şi tichete de masă, īn schimb am fost informaţi că prin renegocierea unor contracte ale societăţii aflate īn derulare, s-a creat un fond suplimentar de 10 miliarde lei care va fi alocat pentru suplimentarea cheltuielilor privind īmbunătăţirea condiţiilor de muncă, reprezentānd o suplimentare de circa 12,65% a fondului destinat īmbunătăţirii condiţiilor de muncă.

Reprezentanţii celor trei organizaţii sindicale au arătat ca fondul destinat īmbunătăţirii condiţiilor de muncă la CFR Călători, chiar majorat cu  12,56%, este insuficient, fiind mai mic īn valoare comparativ cu cel de anul trecut, respingānd oferta celor două administraţii.

De asemenea, reprezentanţii federaţiilor au arătat că īn Hotărārea de Guvern 142/2005 există soluţii pentru rezolvarea cererii salariale.

Federaţiile sindicale aflate īn conflict rămān īn continuare deschise pentru continuarea negocierilor īn scopul soluţionării conflictului de muncă.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]