FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Pichetare Parlament


 

9 martie 2006

Reprezentanţii celor trei federaţii care au pichetat Parlamentul Romāniei s-au īntālnit cu parlamentarii din Comisia de muncă şi protecţie socială.

 

Īn perioada 2 - 9 martie 2006 Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor METAROM şi Federaţia Naţională Sindicală SOLIDARITATEA METAL au pichetat Parlamentul Romāniei īn scopul de a sensibiliza parlamentarii romāni pentru ca īn noua lege care urmează să intre īn dezbaterea parlamentului īncadrarea locurilor de muncă in condiţii speciale să se facă īncepānd cu data de 1 aprilie 2001, şi nu īncepānd cu data de intrare in vigoare a legii. La pichetare s-a alăturat şi Federaţia Mecanicilor de Locomotivă īncepānd cu 6 martie 2006.

       

Astăzi, o delegaţie a celor trei federaţii a fost invitată, prin intermediul grupului parlamentar al Partidului Conservator, la o discuţie cu membrii Comisiei de muncă şi protecţie socială a Parlamentului. Au fost expuse motivele pentru care insistăm ca legea să asigure continuitatea īncadrării noilor locuri de muncă īn grupa specială īncepānd cu 1 aprilie 2001:

  •  Aceste  locuri de muncă au fost omise de legiuitor īn legea 19/2000. Tocmai din acest motiv, acţiunea este una reparatorie, avānd īn vedere faptul că īn perioada menţionată, salariaţii au lucrat efectiv īn condiţii speciale de muncă.

  •  Īn sprijinul acestei cerinţe vine şi faptul că īnsuşi proiectul de lege recunoaşte īncadrarea īn condiţii speciale a salariaţilor care au lucrat īn condiţiile grupei I de muncă īnainte de apariţia Legii 19/2000.

  •  Obţinerea avizelor de īncadrare īn condiţii speciale, conform metodologiei stabilite prin HG 1025/2003, chiar dacă avizele s-au obţinut ulterior, denotă continuitatea existenţei acestor condiţii de lucru şi īn intervalul 2001 pānă īn prezent.

  • Neacoperirea perioadei 2001-2006 pentru aceste locuri de muncă in condiţii speciale este de natură să creeze o discriminare intre salariaţii ale căror locuri de muncă au fost īncadrate in condiţii speciale prin Legea 19 şi salariaţii ale căror locuri de muncă sunt īncadrate in condiţii speciale prin noul act normativ.

Parlamentarii Comisiei de muncă şi protecţie socială ai Camerei Deputaţilor, prezenţi la īntālnire, constatānd că argumentele prezentate sunt  corecte, au susţinut că vor iniţia o dezbatere īn cadrul Comisiei de muncă, la care vor invita reprezentanţii celor trei federaţii, īn scopul susţinerii proiectului de lege īn forma  agreată de sindicate. Reprezentanţii  federaţiilor vor fi de asemenea invitaţi la şedinţa plenului Camerei īn care va fi discutat proiectul de lege.

 

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]