FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Şedinţă Reorganizare CFR Marfă


9 septembrie 2009

Au fost reluate discuţiile dintre sindicate şi administraţia CFR Marfă pe probleme de reorganizare a societăţii, fiind puse la dispoziţia sindicatelor propunerile sucursalelor CFR marfă referitoare la restructurare, situaţia globală personalului aflat în şomaj tehnic, precum şi demersurile făcute în vederea acordării de plăţi compensatorii personalului care urmează a fi concediat.

La solicitarea CFR Marfă de a se elabora o Hotărâre de Guvern pentru acordarea de plăţi compensatorii, adresată Ministerului Transporturilor, acesta a cerut la rândul său ca respectivul act normativ să fie elaborat de CFR Marfă. În aceste condiţii ne punem întrebarea firească ce rol mai are Direcţia Juridică din minister.

FML a solicitat un tratament egal al salariaţilor care urmează a fi disponibilizaţi din sistemul feroviar cu cei din subordinea Ministerului Economiei care beneficiază de plăţi compensatorii prin efectul HG nr. 938/2009, recent aprobată. Concedierea a 40% din personalul unităţii, fără plăţi compensatorii, ar echivala cu o catastrofă umanitară, fiind, prin urmare, inacceptabilă. De asemenea, s-a solicitat să fie respectat protocolul încheiat în luna aprilie 2009 între sindicate, Ministerul Transporturilor şi administraţia CFR Marfă, protocol care prevede ca în condiţiile scăderii cu 33-35% a costurilor cu personalul, în anul 2009 nu vor mai fi făcute concedieri colective.

Sindicatele au mai solicitat către Ministerul Transporturilor elaborarea în regim de urgenţă a unui program realist de măsuri pe termen scurt, mediu şi de perspectivă care să ducă la stoparea declinului sistemului feroviar, la creşterea veniturilor din activitatea de transport, precum şi la o finanţare corectă de la bugetul de stat.

FML a solicitat administraţiei CFR Marfă să pună la dispoziţia sindicatelor atribuţiile fiecărui compartiment din organigramele prezentate, fişele posturilor corespunzătoare (revenire), vechile organigrame ale subunităţilor CFR Marfă, contractul de împrumut sindicalizat încheiat în luna decembrie 2007, situaţia mecanicilor de locomotivă care au fost în şomaj tehnic în luna august, precum şi regimul de muncă pe aceeaşi lună.

Discuţiile vor continua mâine la ora 10.00.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]