AFTF a adresat ieri o solicitare pentru a îi fi permisă participarea la ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale de astăzi, 21 februarie 2017, pe ordinea de zi fiind și proiectul de lege privind Statutul personalului feroviar. Solicitarea a fost acceptată, iar la ședința comisiei au fost invitați din partea AFTF Iulică Măntescu, Rodrigo Maxim și Georgel Petrache.

În deschiderea ședinței, președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, deputatul Ibram Iusein, a invitat reprezentanții AFTF să susțină Statutul personalului feroviar, proiect căruia comisia intenționa să îi dea aviz negativ din cauza lipsei punctului de vedere a Guvernului României.

După ce reprezentanții AFTF au arătat necesitatea acestui proiect de act normativ, președintele comisiei a propus un vot pentru un aviz pozitiv asupra proiectului de lege. Proiectul de lege a fost avizat pozitiv cu 11 voturi pentru, o abținere (Cristina-Mădălina PRUNĂ-USR) și un vot împotrivă (Duruş Vlad-Emanuel-USR).