Având în vedere faptul că la Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a expirat contractul colectiv de muncă, precum și faptul că la ora actuală nu există buget de venituri si cheltuieli aprobat, partenerii sociali au încheiat un acord colectiv de muncă care a preluat prevederile din contractul colectiv expirat și care este valabil până la 20 aprilie 2017.

În proiecul de buget de venituri și cheltuieli pe anul 2017, la capitolul cheltuieli cu salariile a fost prevăzută o creștere de 22.5%, care ar face posibilă o majrare a salariilor cu aproximativ 15%.

        După aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli vor fi create condițiile pentru încheierea contractului colectiv de muncă prin care să fie promovată o grilă de salarizare bazată pe coeficienți de ierarhizare care să reflecte în mod echitabil importanța funcțiilor și meseriilor la CFR SA.

       Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent la ședință, a arătat disponibilitatea și susținerea ministerului pentru promovarea cât mai rapidă a hotărîrii de guvern pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2017 al CNCF CFR SA.