FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Comunicat privind concediile fără salariu


13 noiembrie 2009

Comunicat de presă

 

Spunem NU ABUZULUI instituţionalizat!

    Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” se declară total împotriva măsurii de trimitere a lucrătorilor bugetari în concediu fără plată forţat, în cuantum de 8 zile, ca şi modalitate de realizare a economiilor la buget. Considerăm că acest lucru reprezintă un ABUZ faţă de drepturile şi obligaţiile angajatului şi ale angajatorului asumate de comun acord, prin Contractul Individual de Muncă.

     Odată cu semnarea Contractului Individual de Muncă, lucrătorul îşi ia angajamente şi, în acelaşi timp, are şi protecţie în ceea ce priveşte timpul de muncă şi salariul.

    Orice intervenţie în prevederile ce fac obiectul acestui contract, fără acordul lucrătorului, reprezintă un abuz. Or, în situaţia aceasta se află acum salariaţii bugetari, în urma aplicării Legii privind reorganizarea agenţiilor de stat şi a obligativităţii de a efectua 8 zile de concediu fără plată.

    Concediul fără plată este un drept al lucrătorului, nu o posibilitate de manevră pentru angajator. El se acordă doar la cererea lucrătorului şi nu poate fi folosit în lipsa unei cereri a acestuia.

Abuzul, chiar dacă este instituţionalizat, prin legiferare sa, tot abuz se cheamă.

    

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” atrage atenţia asupra faptului că nu rămâne indiferentă la această atitudine a Guvernului.

    Cerem suprimarea, de urgenţă, a măsurii propuse, în caz contrar văzându-ne nevoiţi să punem capăt acestei situaţii prin acţiuni sindicale de protest. Iar acţiunile noastre vor fi pe măsura abuzului la care sunt supuşi lucrătorii pe care îi reprezentăm.

 

 

Bogdan Iuliu Hossu,

Preşedintele CNS „Cartel ALFA”

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]