FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Comunicat de la Congresul CSI


22 iunie 2010

COMUNICAT

 Congresul Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor: prima zi

      ACUM OAMENII – de la criza economică la justiţie mondială”.

 

Luni a început la Vancouver, în Canada, al II – lea Congres al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (CSI), structură la care Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel AFLA” este membră.  La Congres participă 1400 de delegaţi din întreaga lume, CNS “Cartel ALFA” fiind reprezentată de preşedintele Bogdan Iuliu Hossu, care este şi membru al Consiliului General al CSI şi vicepreşedinte al CSI.

 Tema generică a Congresului este “ACUM OAMENII – de la criza economică la justiţie mondială”.

 Cu un număr de 311 organizaţii afiliate, reprezentând un total de 175 milioane de lucrători din 155 de ţări, CSI este, în această perioadă de criză economică şi financiară, vocea globală care reprezintă cel mai bine interesele celor ce muncesc.

 Congresul CSI va dezbate problemele care sunt consecinţă a crizei financiare şi economice în raport cu drepturile omului, ale sindicatelor şi egalitaţii de şanse. Un capitol important al discuţiilor urmează a fi legat de problematica locurilor de muncă, de cererile de restructurare a economiei mondiale, cu accent pe teme precum drepturile lucrătorilor, lucrătorii migranţi, schimbările climatice şi impactul bolilor precum HIV-SIDA, malaria şi tuberculoza.

 La Congresul CSI vor lua cuvântul personalităţi marcante, printre care: preşedintele Fondului Monetar Internaţional - Dominique Strauss-Kahn, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului - Parcal Lamy, reprezentantul ONU pentru Dezvoltare - Helen Clark şi directorii executivi al Organizaţiei Mondiale a Muncii, Cristina Fernandez de Kirchner şi Topiola Kari.

 Preşedintele Congresului CSI, Ken Georgetti  a spus, în deschiderea lucrărilor, că tradiţiile de solidaritate ale sindicatelor ar trebui să servească ca model directorilor de bănci care “punând lăcomia înaintea nevoii” au provocat recesiunea, şi care acum, pun presiune pe guverne să reducă deficitul în loc să protejeze locurile de muncă şi oamenii.

 Primul ministru al Greciei, George Papandreu a transmis un mesaj Congresului CSI în care a vorbit despre ţara sa arătând că Grecia are capacitatea de a asigura bunăstarea cetăţenilor ei, iar criza elenă era drept cauză doar managementul defectos al economiei.

George Papandreu a mai spus că în această perioadă de criză sindicatele sunt necesare mai mult ca oricând pentru a lupta pentru drepturile lucrătorilor, pentru o dezvoltare durabilă şi o ordine justă a lumii. Papandreu a mai spus, în mesajul adresat Congresului CSI, că susţine aplicarea unei taxe pe tranzacţiile financiare, ca sursă de venit pentru crearea de locuri de uncă, susţinerea economiei verzi şi pentru ceea ce el a numit “controlul speculaţiilor distructive”.

 Preşedinta CSI, Sharon Burrow a remarcat în alocuţiunea sa că sindicatele au avertizat asupra dezechilibrelor economice înainte de declanşarea crizei economice şi a punctat pe ceea ce a numit “goana sinucigaşă” a guvernelor din Europa, care unul după altul se grăbesc să pună în aplicare măsuri de austeritate pentru a calma pieţele financiare, sacrificându-i pe oameni, cu riscul unei recesiuni economice majore şi generalizate.   

 Directorul Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Juan Somavia a transmis un mesaj Congresului CSI în care arată că “sindicatele sunt o parte indispensabilă economiei şi democraţiei”.  Somavia a mai spus că lumea are nevoie de sindicate puternice. “Guvernele trebuie să se concentreze pe deficitele sociale, nu pe cele financiare”, a mai transmis participanţior la Congres,  Juan Somavia.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]