FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Comunicat de la Congresul CSI


23 iunie 2010

 

COMUNICAT

Congresul Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor: a doua zi

Lumea este într-un punct critic

 

Secretarul general al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (CSI), Gay Ryder a prezentat, în cadrul celei de a doua zile a Congresului Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor, care se desfăşoară la Vancouver, în Canada, raportul “ACUM OAMENII – de la criza economică la justiţie mondială”.

La Congres participă 1400 de delegaţi din 155 de ţări şi 311 organizaţii afiliate, CNS “Cartel ALFA”, care este membră a Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor fiind reprezentată de preşedintele Bogdan Iuliu Hossu, membru al Consiliului General şi vicepreşedinte al CSI.

Gay Ryder a cerut participanţilor la Congres să mediteze asupra transformărilor dramatice pe care le-a suferit luma în ultimii patru ani, de la înfiinţarea Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor.

„Fiecare dintre voi, cei care participaţi la lucrările Congresului, veniţi din state care suportă consecinţele primei crize sistemice a economiei globalizate. Lumea este într-un punct critic şi este ameinţată de un real pericol, astfel că fără o ruptură clară faţă de politicile economice care au eşuat, lumea ar putea aluneca înapoi într-o criză şi mai adâncă. Acum este momentul ca oamenii să ceară, schimbări fundamentale în politica economică. Este în joc pacea în lume, care este strâns legată de justiţia socială”, a afirmat Gay Ryder.

Conform datelor prezentate la Congres de secretarul general al CSI, de la debutul crizei globale, în 2008, 34 de milioane de lucrători au rămas fără locuri de muncă, iar alte 64 de milioane de oameni au fost împinşi la sărăcie extremă.

Prima parte a raportului stabileşte şase provocări-cheie, pe care CSI trebuie să le îndeplinească în următorii patru ani, pentru a asigura o cale de ieşire din criză.

Marti
după amiază unul dintre vorbitori la lucrările Congresului a fost Dominique Strauss-Kahn, director general al Fondului Monetar Internaţional. În alocuţiunea sa Strauss-Kahn a remarcat impactul pozitiv al politicilor economice implementate pentru prevenirea unei recesiuni şi mai profunde, şi a declarat că ţările care nu sunt confruntate cu probleme financiare ar trebui să menţină strategiile de stimulare. Dominique Strauss-Kahn a mai arătat că unele ţări nu mai pot finanţa datoriile suplimentare, astfel că au fost obligate reducă deficitele bugetare.

“Chiar dacă sindicatele şi FMI nu au fost de acord cu privire la unele elemnte ale strategiilor economice guvernele le-au adoptat. Apreciez propunerile sindicatelor făcute în numele oamenilor muncii, iar Fondul a făcut eforturi pentru a asigura siguranţă socială şi protejarea categoriilor vulnerabile şi a fost de acord cu necesitatea impozitării progresive”, a declarat Dominique Strauss-Kahn.

Lucrările celui de al II – lea Congres al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (CSI), au început luni. Congresul CSI dezbate problemele cauzate de crizea financiară şi economică. Congresul analizează felul în care au fost respectate drepturile omului, drepturile sindicatelor şi egalitatea de şanse. Va mai fi discutată problematica locurilor de muncă, în contextul restructurării economiei mondiale, drepturile lucrătorilor, drepturile lucrătorilor migranţi şi efectele schimbărilor climatice, asupra economiei.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]