FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Scrisoare deschisa catre Presedintele Romaniei


25 iunie 2010

    În cadrul unui miting de protest desfășurat în fața Președinției României, manifestanții au cerut președintelui României să nu promulge actele normative ce vizează reducerea salariilor, pensiilor, precum și a altor drepturi sociale. Președintelui Băsescu i-a fost adresată o scrisoare deschisă.

 

Către

Administraţia Prezidenţială

Preşedintelui României, domnul Traian BĂSESCU

Domnule Preşedinte Traian Băsescu,

În foarte scurtă vreme va trebui să adoptaţi o decizie importantă pentru soarta a milioane de cetăţeni români. Mulţi dintre ei v-au votat şi au crezut în promisiunile dumneavoastră.

Mult mai repede decât au putut anticipa cetăţenii acestei ţări a venit momentul în care trebuie să dovediţi că atunci când aţi spus că vă pasă de toţi românii - atât de cei care v-au votat cât şi de cei care au decis să nu vă acorde votul -, nu aţi lansat această afirmaţie pur şi simplu doar din raţiuni electorale ori din dorinţa de a câştiga un nou mandat la Palatul Cotroceni şi pentru a aduce la guvernare oamenii din partidul care v-a susţinut.

Mult mai repede decât au putut anticipa cetăţenii acestei ţări, a venit momentul să dovediţi că vă pasă de ei. Aţi promis, dumneavoastră şi susţinătorii pe care i-aţi avut în campania electorală, că pensionarii şi salariaţii acestei ţări vor fi trataţi cu demnitate, aţi spus că românii sunt o naţiune demnă de respect pentru care merită să lucrezi, aţi vorbit despre reformarea şi modernizarea statului de care românii vor ajunge să fie mândri.

Departe de a fi mândră, populaţia priveşte cu îngrijorare cum numai pe umerii ei se aşează povara crizei. Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că efectele unor decizii aberante de reducere uniformă a veniturilor nu vor fi resimţite doar de bugetari şi pensionari, ci de fiecare familie din România. Şi asta, în timp ce profitorii tranziţiei şi ai crizei au găsit un aliat în Guvernul care construieşte un zid de protecţie în jurul lor. Protejaţii nu suportă consecinţele crizei economice. Dimpotrivă, sunt ajutaţi să câştige şi mai mult! Măsuri populiste de genul “Fondului Solidaritatea” nu au nici o valoare în condiţiile în care trebuie intervenit energic şi competent pentru reducerea efectelor crizei economice altfel decât prin împovărarea populaţiei.

 

Domnule Preşedinte,

Acum a venit rândul dumneavoastră să dovediţi că lucraţi pentru oameni!

Să decideţi pentru dreptul la viaţă al lucrătorilor şi pensionarilor români!

Ascultaţi-vă conştiinţa !

Confederaţiile sindicale semnatare, în numele membrilor, dar şi a cetăţenilor năpăstuiţi, vă solicită să refuzaţi promulgarea şi să decideţi să returnaţi Parlamentului legea pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea - cea referitoare la unele măsuri în vederea restabilirii echilibrului bugetar - prin care salariile din sectorul bugetar se vor diminua individual cu un procent de 25%, masură la care se adaugă şi diminuarea pensiilor individuale cu un procent de 15%, precum şi suprimarea unor ajutoare sociale.

Vă solicităm să nu permiteţi să fie afectate SALARIILE ŞI PENSIILE.

Apelul nostru către dumneavoastră este unul de suflet. Amintiţi-vă, cetăţenii României au dreptul să trăiască în demnitate !

Drepturile noastre nu trebuie confiscate sub pretext de criză, o criză pe care guvernanţii vor să o arunce exclusiv asupra populaţiei. Legea pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea reprezintă de fapt întoarcerea la epoca robiei.

Vreţi ca românii să fie condamnaţi la foame şi sărăcie cruntă ?

Vă solicităm să nu îi condamnaţi pe cei care au muncit o viaţă la umilinţa de a cerşi un colţ de pâine pentru a reuşi să supravieţuiască într-un mod ruşinos.

Vă solicităm să refuzaţi condamnarea lucrătorilor, a copiilor şi pensionarilor la moarte prin înfometare.

 

DOMNULE PREŞEDINTE,

Refuzaţi să confiscaţi dreptul la demnitate al românilor !

 

Returnaţi Parlamentului Legea unei absurde austerităţi şi solicitaţi Guvernului să renunţe la planul de exterminare a populaţiei !

 

 

  

 

Bogdan Iuliu HOSSU                                       Marius Petcu

CNS “Cartel ALFA”                                          CNSLR – Frăţia

 

Dumitru Costin                                                                                

Blocul Naţional Sindical

 

Iacob Baciu                                                       Ion Popescu

CSDR                                                                CNS „Meridian”

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]