FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Legea Pensiilor este un dezastru


6 octombrie 2010

Mișcarea sindicală din România i-a cerut președintelui Traian Băsescu să nu promulge Legea Pensiilor.

 

Către
Administraţia Prezidenţială
Preşedintelui României  
Domnule Preşedinte Traian Băsescu,
În urma votului din Parlament şi a unei contestabile decizii a Curţii Constituţionale va trebui să adoptaţi o decizie importantă pentru soarta a milioane de cetăţeni români – promulgarea Legii pensiilor.
Domnule Preşedinte al României,

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA", Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Naţională Sindicală "Meridian" vă solicită să nu promulgaţi Legea pensiilor pentru că forma votată de Parlament are prevederi abuzive şi clauze dezastruoase ce atentează la viaţa salariaţilor şi a pensionarilor actuali. În esenţă:

1. Creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi le răpeşte, în fapt, oamenilor dreptul la pensie, în condiţiile în care speranţa de viaţă în România este cu 10 ani mai mică decât în alte state din Europa, unde limita de vârstă pentru pensionare este tot de pana la 65 de ani.

2. Toate cele cinci mari confederaţii sindicale consideră că desfiinţarea grupelor speciale de muncă este imorală. Prin aceasta statul refuză unor categorii profesionale, acolo unde munca este foarte grea si cu riscuri deosebite, dreptul la pensie. Pentru lucrătorii din domeniile unde se munceşte în condiţii foarte grele, speranţa de viaţă este extrem de redusă, când se pensionează oamenii fiind deja grav bolnavi, şi asta în cazul fericit în care nu mor înainte de a împlini vârsta de pensionare.

3. Metoda de stabilire a valorii punctului de pensie conform proiectului Legii, determină o reducere suplimentară a puterii de cumpărare pentru o categorie socială şi aşa greu afectată de măsurile de austeritate (creşterea TVA, coplata pentru serviciile medicale şi medicamente, rata inflaţiei în creştere) şi de efectele acestora.

Domnule preşedinte,

Pentru toate acestea, Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA", Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Naţională Sindicală "Meridian" vă solicită să nu promulgaţi Legea pensiilor.

Refuzaţi să promulgaţi această Lege care confiscă românilor dreptul la pensie şi la o viaţă decentă la sfârşitul carierei profesionale!
 

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]