FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Miting pentru o viaţă mai bună


28 noiembrie 2010

    Zeci de mii de sindicalişti au ieşit ieri în stradă cerând demisia Guvernului Boc. Mitingul a debutat în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei, după care manifestanţii s-au deplasat la palatul Parlamentului unde era în dezbatere moţiunea de cenzură depusă de opoziţie.

    Participanţii la miting au solicitat demisia guvernului incompetent care a pus toate greutăţile generate de criză pe umerii populaţiei, fără a încerca cel puţin să aplice nici una din măsurile din pachetul anti-criză formulate de sindicate.

Cu toată presiunea străzii, moţiunea de cenzură a căzut la vot în Parlament. În aceste condiţii, confederaţiile sindicale au lansat un apel pentru oprirea voluntară a lucrului.

 

 

COMUNICAT

APEL pentru întreruperea voluntară a lucrului ÎN TOATĂ ŢARA

pe 3 NOIEMBRIE 2010

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Natională a Sindicatelor Libere din România – „Frăţia”, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Sindicală Naţională „Meridian” au cerut în cadrul unei ample manifestaţii, pe data de 27 octombrie, adoptarea de către Parlament a moţiunii de cenzură şi  demisia actualului Guvern. În cadrul discuţiilor anterioare, ce s-au purtat inclusiv cu reprezentanţii arcului guvernamental, sindicatele au constatat divergenţe de păreri chiar în sânul actualei coaliţii la putere. În vreme ce Guvernul insistă ca salariul minim brut garantat în plată să nu crească mai mult de 640 de lei, PDL a propus ca acesta să fie de 720 lei, iar UDMR a propus ca salariul minim să fie de 740 lei. Dincolo de tratarea acestui subiect la modul neserios de către Guvern cu sindicatele, prin neprezentarea unei oferte unitare, cele cinci confederaţii au mai constatat că Executivul refuză cu obstinaţie dialogul social, ignorând revendicările prezentate de partea sindicală.

Din păcate, senatorii şi deputaţii puterii nu au înţeles să respecte solicitările cetăţenilor. Drept urmare, au preferat să fugă de răspundere şi să se subordoneze indicaţiilor de sus, rămânând în bănci şi refuzând să-şi exercite dreptul la vot în ciuda mulţimilor care au cerut în faţa Parlamentului dreptul la viaţă decentă. Regretăm gestul lor!

Procedând astfel, şi-au călcat propriile convingeri în picioare şi, din păcate, au lăsat încă o dată să se piardă oportunitatea unei schimbări în bine pentru cetăţeni, ajutându-i cuminţi şi docili pe potentaţii zilei să continue a-şi exercita puterea în mod despotic, autoritar.

 Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Natională a Sindicatelor Libere din România – „Frăţia”, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Sindicală Naţională „Meridian” sunt decise să continue acţiunile de protest şi reiau apelul adresat tuturor cetăţenilor nemulţumiţi de măsurile absurde ale Executivului să se solidarizeze într-o nouă acţiune de protest menită a determina Guvernul să renunţe la impunerea unor măsuri absurde.

 Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Natională a Sindicatelor Libere din România – „Frăţia”, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Sindicală Naţională „Meridian” fac un

 APEL

ADRESAT TUTUROR LUCRĂTORILOR ROMÂNIEI

PENTRU ÎNTRERUPEREA VOLUNTARĂ A ACTIVITĂŢII

ÎN ZIUA DE MIERCURI, 3 NOIEMBRIE, ÎN INTERVALUL ORAR 12.00 – 16.00.

 Să continuăm să spunem împreună:

NU SĂRĂCIEI. NU DISPREŢULUI !

 

JOS GUVERNUL !

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]