FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    FMI nu scapă din ochi calea ferată


9 februarie 2011

    Sindicatele din calea ferată s-au întâlnit cu reprezentanții FMI pentru discutarea problemelor cu care se confruntă sistemul feroviar din România. Din discuții au reieșit următoarele intenții ale Guvernului României în legătură cu societățile feroviare și legat de noul acord stand-by cu FMI:

·         Vom extinde politica costurilor standard in sistemul feroviar, in special in domeniul achizitiilor pentru infrastructura feroviara si pentru repararea materialului rulant. Vom elabora planuri multianuale de achizitii si investitii la CFR Calatori si CFR Marfa in concordanta cu programele si necesitatile de transport si cu evolutia pietei. La CFR Infrastructura, CFR Calatori si CFR Marfa vom continua sa folosim active complet uzate. Personalul restructurat va beneficia de servicii de reintegrare si formare profesionala.

·         Transport de marfa – Un procent minoritar din actiunile CFR Marfa va fi oferit in scopul atragerii unui investitor strategic pana la sfarsitul anului 2011, cu intentia unei privatizari complete in viitor, atunci cand conditiile pietii o vor permite.

·         Transport de calatori – Eficienta transportului feroviar de calatori va fi imbunatatita prin restructurarea CFR Calatori, inclusiv prin modificarea contractelor de servicii publice de transport feroviar de calatori, cresterea veniturilor (inclusiv prin acceptarea unor tarife de transport mai mari) si reduceri semnificative ale ariei sale de servicii. Un plan strategic va avea ca tinta o reducere cu 15% a pierderilor si neacumularea de noi arierate in 2011.

·         Infrastructura feroviara – Reducerea de servicii vor imbunatati semnificativ rezultatele financiare ale CFR SA. Vom inchide 1000 de kilometri de linii ferate pana la sfarsitul lunii august si vom dezvolta planuri pentru a scoate la licitatie obligatiile de servicii publice si intretinere a infrastructurii feroviare pentru alti 6000 de kilometri sau ii vom inchide (30% din sistem). Un plan strategic va avea ca tinta o reducere cu 25% a pierderilor si neacumularea de noi arierate in 2011.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]