FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Stop Manipulării


28 martie 2011

 

 

COMUNICAT

 

Manipulare grosonală cu scopul denigrării întregii mişcări sindicale

 

Comitetul Confederal al Confederaţiei Naţionale Sindicale “Cartel ALFA” condamnă orice abuz de încredere faţă de membrii de sindicat venită din partea oricărei persoane, în special din partea formatorilor de opinie.

In acest sens se poate constata că din momentul reţinerii la cererea procurorilor a liderului de sindicat Marius Petcu, preocuparea cvasi-generală a fost aceea de a se culpabiliza şi denigra sindicalismul în România, indiferent de apartenenţa la o anumită federaţie sau confederaţie. O puternică dovadă în acest sens este inflaţia de imagini de la diferite evenimente sindicale în care erau prezenţi toţi liderii marcanţi, imagini derulate pe micul ecran la ore de maximă audienţă pe fond de ştire citită despre faptele pentru care un anumit/un singur lider de sindicat a fost reţinut de procurorii DNA.

O minimă deontologie ar fi impus prezentarea unor imagini numai cu persoana reţinută de procurori. În loc de aceasta, vorbindu-se despre şpagă, avere fabuloasă, luare de mită, încătuşare, percheziţie domiciliară, dispunere de arestare preventivă, telespectatorii au putut vedea pe micul ecran imagini cu toţi liderii de sindicat care nu au nici o legătură cu cazul respectiv. Este doar un exemplu de situaţie manipulatorie care prejudiciază grav imaginea mişcării sindicale în ansamblul ei. Din păcate, este o continuare a acţiunii ANI referitoare la lista celor 15 lideri de sindicat, iar exemplele pot continua.

În acelaşi timp, este de condamnat jocul de presă al instituţiilor abilitate ale statului să facă dreptate, acţiune dovedită prin faptul că, în vreme ce din partea organelor de cercetare s-a vorbit despre flagrant, în acelaşi timp s-au făcut descinderi pentru probe.

Comitetul Confederal al Confederaţiei Naţionale Sindicale “Cartel ALFA” remarcă faptul că toată această mare vâlvă în jurul mişcării sindicale, în condiţiile în care cercetări penale se efectuează împotriva unui singur lider, de la o anumită confederaţie, apare exact în momentul în care, în realitate, mişcarea sindicală este singura structură a societăţii civile care se opune abuzurilor actualei puteri cât şi politicilor acesteia de distrugere a structurilor statului social.

În prezent, avem următoarea situaţie: Guvernul face un pas înapoi, întorcându-i spatele cetăţeanului angajat, prin impunerea unor prevederi abuzive în Codul Muncii, cu perspectiva de a le extinde asupra întregului pachet legislativ social, diminuând rolul statului şi promovând ideea că prin privatizarea serviciilor universale garantate se vor rezolva toate problemele cetăţeanului, deşi sarcina sa financiară va creşte.

Acelaşi Guvern vrea, prin limitarea legislativă drastică a posibilităţilor de a-l apăra pe cetăţean, să forţeze ca organizaţiile sindicatele să stea cu spatele către lucrători. Iar acum, prin manipulări grosolane, Guvernului i-ar plăcea foarte mult ca, impresionaţi de ceea ce văd la televizor, lucrătorii să se gândească la faptul că ar putea întoarce şi ei spatele sindicatelor, renunţând astfel, benevol, la unica posibilitate de apărare a drepturilor care le-a mai rămas.

Comitetul Confederal al Confederaţiei Naţionale Sindicale “Cartel ALFA” avertizează opinia publică pe această cale că acum, mai mult ca oricând, este momentul să se discearnă între adevăr şi manipulare şi să nu se lase impresionată de mişcarea antidemocratică împotriva propriilor interese care sunt strâns şi strict legate de protejarea drepturilor şi libertăţilor în privinţa relaţiilor de muncă.

 

În numele Comitetului Confederal al CNS „Cartel ALFA”

Bogdan Iuliu HOSSU

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]