FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Comunicat referitor la situația CFR Marfă


23 mai 2011

 

Comunicat

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, la care Federaţia Mecanicilor de Locomotivă (FML), este afliată suţine protestul public al membrilor de sindicat ai FML ca urmare a deciziei conducerii Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” – SA ca începând din data de 23 mai 2011, să se treacă la programul de lucru de la cinci la patru zile, cu reducerea corespunzătoare a salariului angajaţilor.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” consideră că această măsură încalcă contractul de muncă valabil în cadrul Companiei „CFR Marfă”, hotărârea fiind luată fără acordul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, sindicat reprezentativ, şi fără respectarea prevederilor legale în vigoare. Reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile, provoacă lucrătorilor o pierdere salarială de 20% care se adaugă unei reduceri a veniturilor salariale de 30%, stabilite anul trecut şi valabilă şi pentru anul 2011 şi vine pe fondul reducerilor de personal. În prezent în cadul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” – SA are loc concedierea colectivă a 3000 de angajaţi, dintre care 2581 de lucrători urmând să intre în şomaj, diferenţa de 419 având vârsta de  pensionare.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, la care Federaţia Mecanicilor de Locomotivă (FML), este afiliata consideră că acestă decizie, luată unilateral de conducerea Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” – SA, este dovada incompetenţei manageriale care înţelege că reforma înseamnă doar concediere colectivă şi reducere salarială. CNS „Cartel ALFA” afirmă faptul că restructurarea trebuie să înceapă cu restructurarea politicilor de stat şi a managementului Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” – SA, care a dovedit incapacitate repetată în a rezolva problemele Companiei, prin meţinerea unor politici economice defavorabile, prin plata de taxe foarte mari pentru accesul pe infrastructura ferofiară, achiziţii de energie electrică la suprapreţuri şi păstrarea la valori ridicate a accizelor pentru motorină.

CNS „Cartel ALFA” cere ministerului să impună conducerii Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” – SA  să negocieze de îndată cu reprezentanţii Federaţia Mecanicilor de Locomotivă, pentru găsirea unor soluţii legale, care să respecte contractul colectiv de muncă, aflat în vigoare.

      Bogdan Iuliu Hossu

Preşedinte CNS „Cartel ALFA”

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]