FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    FML se opune reducerii programului de lucru


24 mai 2011

    Printr-o adresă īnaintată Ministerului Muncii și ITM București, FML a solicitat celor două instituții să oblige CFR Marfă să renunțe la măsura de reducere a programului de lucru.

 

Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale

Domnului Ministru interimar al muncii, familiei şi protecţiei sociale Emil Boc

 

Inspectoratul Teritorial  de Muncă al Municipiului Bucureşti

Domnului Inspector Șef ing. Constantin Bujor

 

Prin prezenta, vă aducem la cunoștință faptul că angajatorul SNTFM CFR Marfă SA, cu sediul īn București, B-dul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1,  invocānd art 52(3) din Codul Muncii, a procedat la reducerea programului de lucru al salariaților de la 5 la 4 zile pe săptămānă.

SNTFM CFR Marfă se află īn proces de concediere colectivă, intenționānd să concedieze un număr de 2581 de salariați ca urmare a situației economice a societății, condiții īn care nu mai poate fi justificată măsura reducerii programului de lucru.

De altfel, art. 52(3) din Codul Muncii permite reducerea programului de lucru doar īn condițiile īn care există o reducere temporară a activității, ori activitatea CFR Marfă īnregistrează o creștere substanțială, societatea īnregistrānd lună de lună ore suplimentare și, prin urmare, dispare orice motivație pentru  reducerea programului de lucru.

Măsura luată de angajator īncalcă și prevederile Contractului colectiv de muncă  prin faptul că se diminuează veniturile salariale convenite și nu se respectă prevederile legate de timpul de lucru.

Faptul că īn plin proces de concediere colectivă, īn condițiile īn care, suplimentar, sindicatele semnatare ale Contractului colectiv de muncă au acceptat să renunțe pentru anul 2011 la o serie de drepturi salariale (prime, sporuri), angajatorul recurge și la diminuarea veniturilor salariaților denotă incompetența managerială majoră a CFR Marfă. Societatea nu este īn stare să adopte soluțiile corecte īn vederea redresării, soluții deseori invocate de Federația Mecanicilor de Locomotivă, preferānd să-și sacrifice salariații.

Avānd īn vedere cele arătate vă rugăm să dispuneți efectuarea unei verificări la angajatorul SNTFM CFR Marfă SA și să obligați angajatorul să anuleze decizia de reducere a programului de lucru de la 5 la 4 zile pe săptămānă.

            Cu stimă,

Preşedinte FML,

Iulică MĂNTESCU

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]