FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   


30 septembrie 2011

 

SCRISOARE DESCHISĂ

 

Doamnei Anca Daniela Boagiu

 Ministrul Transporturilor și Infrastructurii

 

Doamnă Ministru,

Dorim, prin prezenta, să atragem atenția asupra abuzurilor care au loc la Compania Națională CFR SA, (CN CFR SA) unitate la care nu se mai respectă prevederile contractului colectiv de muncă în vigoare și ale legislației muncii.

Cu toate că actualul contract colectiv de muncă la CN CFR SA nu poate fi modificat decât de către părțile care l-au negociat și semnat și nici nu poate fi denunțat unilateral de către una din părțile semnatare, domnul director general al CN CFR SA, Ion Stoichescu, incearcă în mod abuziv să modifice acest acord colectiv după bunul său plac și cu încălcarea evidentă a prevederilor legale pe de-o parte și a angajamentelor luate de unitate la momentul semnării contractului colectiv de muncă pe de altă parte.

            Deși în cadrul unității CN CFR SA părțile semnatare ale contractului de muncă sunt reprezentative, domnul Ion Stoichescu a ordonat sucursalelor companiei ca până în data de 3 octombrie 2011 să comunice reprezentanții salariaților desemnați de adunarea generală a salariaților unității, cu care intenționează să modifice unilateral prevederile contractului colectiv de muncă în vigoare la nivel de unitate. În acest fel dorește să eludeze voința organizațiilor sindicale reprezentative, semnatare ale contractului colectiv de muncă, încălcând principiile elementare ale dialogului social.

            Având în vedere cele arătate, vă solicităm să interveniți energic pentru a preîntâmpina mișcările sociale necontrolate care urmează să apară în urma unui astfel de demers abuziv al directorului general al CN CFR SA care, în aceste condiții, considerăm că nu mai poate sta la conducerea companiei.

            Federația Mecanicilor de Locomotivă face apel către toți salariații companiei, membri de sindicat, să nu participe la mascarada organizată de directorul general cu unicul scop de a diminua veniturile salariale ale angajaților societății.

 

Președinte FML,

Iulică MĂNTESCU

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]