FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   


19 decembrie 2011

 

Guvernul României

Domnului Prim Ministru Emil Boc

 

Parlamentul României – Camera Deputaților

Doamnei Președinte Roberta Anastase

 

Parlamentul României – Senatul

Domnului Președinte Vasile Blaga

 

 

SCRISOARE DESCHISĂ

 

Domnule Prim Ministru, domnilor președinți,

 

Constatăm cu mâhnire un grav abuz îndreptat împotriva feroviarilor din România, prin adoptarea Legii 283 din 14 decembrie 2011 care restricționează drastic în cursul anului 2012 drepturile de călătorie pe calea ferată a personalului feroviar, a membrilor de familie ai acestuia, precum și a pensionarilor feroviari, drepturi câștigate în decursul dezvoltării istorice a industriei feroviare românești și consființite printr-o serie de acte normative aflate în vigoare.

După concedierile colective efectuate pe parcursul ultimilor doi ani și după suspendarea, pe timpul crizei, a unor drepturi semnificative din contractele colective de muncă, personalul feroviar mai primește, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, încă un “cadou”, fiindu-i practic interzisă călătoria cu mijloacele feroviare pe care le deservește.

Oare nu s-a gândit nimeni de-a lungul circuitului legislativ parcurs de actul normativ menționat la gravele perturbări pe care acesta le va genera? Prin modul în care este organizată calea ferată, personalul feroviar este distribuit pe întreg teritoriul țării. Deplasarea cu trenul de la domiciliu la locul de muncă sau între subunitățile de cale ferată este o necesitate strict legată de natura serviciului acestuia.

Faptul că personalul feroviar va fi nevoit să-și plătească transportul cu trenul pentru desfășurarea activităților de serviciu constituie o nouă lovitură asupra drepturilor și a nivelului de trai al acestuia, care a fost oricum crunt afectat de curba de sacrificiu pe care au trebuit să o suporte în ultima perioadă angajații de la calea ferată.

Atragem atenția că prin adoptarea acestei măsuri vor apărea grave disfuncții în activitatea societăților de cale ferată, care este posibil să afecteze activitatea feroviară și siguranța circulației.

Federația Mecanicilor de Locomotivă din România solicită rezolvarea situației menționate, potențial conflictuale, prin anularea art. 19 din Legea nr. 283/2011, lege care a fost adoptată prin încalcarea prevederilor Legii Dialogului Social și a transparenței decizionale.

 

București, 19 decembrie 2011

Presedinte FML,

Iulica Mantescu

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]