FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Comunicat referitor la greva MC


   Bucureşti, 4 martie 2008

COMUNICAT

 

In urma afirmaţiilor făcute astăzi, 4 martie, în cadrul conferinţei de presă organizate de colegii din cadrul Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare – Comercial, Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” şi Federaţia Mecanicilor de Locomotivă (FML), membră a confederaţiei, fac următoarele precizări:

-          Federaţia Mecanicilor de Locomotivă îşi declară sprijinul faţă de acţiunea grevistă a colegilor de la mişcare-comercial, acţiune la care insă NU se poate alătura în acest moment din motive legal procedurale. Mai concret, FML nu întruneşte condiţiile legale pentru declanşarea grevei, deoarece are majoritatea membrilor în societatea SNTFM – CFR Marfă, societate la care există un Contract colectiv de muncă în vigoare, la care s-a înregistrat un Act adiţional, care acordă toate drepturile solicitate salariaţilor din această unitate.

-          FML nu înţelege atacurile personale pe care le lansează colegii noştri la adresa liderilor federaţiei, atacuri total nefondate şi lipsite de suport (pentru cei interesaţi putem oferi detaliile necesare). Lansarea unor asemenea atacuri şi spaţiul larg acordat lor în cadrul conferinţei, în detrimentul explicării şi motivării acţiunii greviste, aruncă un grav semn de întrebare asupra motivaţiilor acţiunii, mai ales din partea unor persoane şantajabile care au făcut obiectul unor anchete publice (cum este cazul lui Ion Molea sau Gh. Sultana, unii dintre liderii care lansează acuzaţiile). Acest lucru este în mod evident contrar scopului unei organizaţii sindicale, acela de a apăra şi promova interesele membrilor săi şi pare mai mult că se doreşte apărarea şi promovarea interesului unui grup de persoane.

-          Federaţia Mecanicilor de Locomotivă este organizaţia sindicală din cadrul sistemului feroviar care a organizat de-a lungul timpului, sub toate guvernele, din tot spectrul politic,  importante acţiuni greviste, printre care amintim: cea mai amplă acţiune grevistă din 1993, cele din anii 96, 97, 99, 2001-2003 sau cea mai lungă grevă (din 1990 până în prezent), de 23 de zile, din iunie 2005. În consecinţă, FML şi liderii acesteia nu pot fi acuzaţi nici de interese politice, nici de alt tip de implicare, activitatea federaţiei, recunoscută şi pe plan european şi internaţional, fiind o dovadă a faptului că, indiferent de circumstanţe, a urmărit întotdeauna apărarea drepturilor salariaţilor şi îmbunătăţirea permanentă a condiţiilor de muncă şi salarizare. 

-          FML este deschisă colaborării cu celelalte organizaţii sindicale şi sprijinirii acestora, în scopul rezolvării revendicărilor, dar nu va marja la nici o acţiune care are alte scopuri decât promovarea drepturilor salariaţilor.

 

Bogdan Iuliu HOSSU

Preşedinte CNS Cartel ALFA

 

Voicu SALA

Preşedinte Federaţia Mecanicilor de Locomotivă

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]