FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Comunicat referitor la privatizarea CFR Marfă


16 august 2010

 

SCRISOARE DESCHISĂ

 pe tema restructurării şi reorganizării de la CFR Marfă

 Către,

Primul ministru al României Domnul Emil Boc

 Domnule Prim Ministru,

 Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" şi Federaţia Mecanicilor de Locomotivă, afiliată la CNS “Cartel ALFA”, constată din nou existenţa a grave deficienţe în managementul companiilor de stat. O ultimă demonstraţie o reprezintă situaţia de la CFR Marfă, companie care se află, începând cu 15 mai, prin rotaţie în somaj tehnic şi urmează să fie supusă unei noi reorganizări şi restructurări, după ce, cu mai puţin de şase luni în urmă, în martie 2010, a fost afectată de o acţiune similară.

 CNS "Cartel ALFA" şi Federaţia Mecanicilor de Locomotivă consideră că aceasta dovedeşte în primul rând gravele deficienţe ale managementului de la CFR Marfă a cărui reanalizare şi restructurare se impune cu prioritate.

 Trebuie menţionat faptul că intenţia unei noi restructurări şi reorganizări la CFR Marfă, lasă impresia că privatizarea urmăreşte doar vânzarea activelor CFR Marfă si nu privatizarea unei afaceri în sine. Un amănunt care susţine acest fapt este acela că, la analiza activităţii au fost luate în calcul doar performanţele din ultimii doi ani, de criză, şi nu ultimii 8-10 ani, aşa cum este firesc când se urmăreşte o reală privatizare a unei afaceri.

 Pentru evitarea conflictelor deschise, CNS "Cartel ALFA" şi Federaţia Mecanicilor de Locomotivă vă solicită, domnule prim-ministru, o întâlnire de urgenţă pe marginea problemelor de la CFR Marfă.  CNS "Cartel ALFA" şi Federaţia Mecanicilor de Locomotivă solicită ca la întânire să participe şi ministrul transporturilor, domnul Radu Berceanu.

 

Bogdan Iuliu HOSSU

Preşedinte CNS „Cartel ALFA”

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]