FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Concediile de odihnă nu vor fi afectate de şomajul tehnic


5 octombrie 2009

    Astăzi a fost semnat la sediul CFR Marfă un act adiţional la Contractul colectiv de muncă prin care s-a convenit faptul că nu va fi afectată durata concediului de odihnă a salariaţilor care se află īn incapacitate temporară de muncă sau le sunt suspendate contractele colective de muncă conform art. 52 (1) lit. d din Codul Muncii. (Vezi secţiunea Contracte Colective)

    De asemenea, s-a convenit că se menţine dreptul de a beneficia de ajutor material pentru recuperarea forţei de muncă şi īn cazul īn care fracţiunea de concediu de odihnă de cel puţin 15 zile nu mai poate fi efectuată ca efect al suspendării contractului individual de muncă īn baza aceleiaşi prevederi din Codul Muncii.

    Īn cadrul şedinţei, reprezentanţii administraţiei au reiterat necesitatea prelungirii cu īncă trei luni a perioadei de şomaj tehnic.

    Reprezentanţii federaţiilor sindicale au arătat că nu sunt de acord cu prelungirea şomajului tehnic, solicitānd situaţia prestaţiilor şi a veniturilor pe lunile august şi  septembrie, comparativ cu aceleaşi luni ale anului trecut, precum şi o prognoză a prestaţiilor pe anul 2010 pentru a putea face o analiză asupra oportunităţii aplicării măsurii de īntrerupere temporară a activităţii.

    Următoarea īntālnire va avea loc pe data de 8 octombrie.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]