FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   


DIN  NOU  DEFAVORIZAŢI

Din dorinta de a dezamorsa starea conflicutala dintre FML si societatile feroviare Marfa si Calatori, conducerea federatiei a fost dispusa sa accepte sa devina parte semantara a actului aditional la CCM, implicit a CCM 2005/2006, in eventualitatea unei oferte de crestere salariala acceptabila.

Aceasta participare a organizatiilor sindicale reprezentative la actul negocierii este  impusa de prevederile legilor in vigoare, a acordurilor internationale pe care Romania le-a ratificat, prinvind  negocierile dintre sindicate si patronat ,,legea partilor", pentru a avea posibilitatea de a promova si apara intereselor membrilor pe care ii reprezinta, fara a fi permisa restrictionarea participarii, tratarea discriminatorie sau ingradirea libertatii de reprezentare de orice natura. Aceste prevederi au fost ignorate in mod deliberat de catre administratiile societatilor feroviare prin refuzul de a invita si reprezentatii FML la negociere si implicit de a reprezenta interesele angajatilor membri ai sindicatelor afiliate la FML .

Determinata de acest tratament discriminatoriu, FML a intreprins numeroase actiuni, concretizarte prin interventii la nivelul  ministrului Transporturilor, dar aceasta a refuzat cu ostentatie intrevederile directe cu conducerea FML. S-au intreprins demersuri si in zona politicului, ajungandu-se la a fi sustinuti de catre conducerea PD, insa in pofida tuturor recomandarilor de a incheia starea conflictuala, ministrul si-a pastrat pozitia intransigenta de a refuza orice intrevedere sau intelegere cu FML, pozitie impusa si conducatorilor societatilor feroviare. In toate aceste actiuni, practic de a se intra in legalitate, am beneficiat de sprijinul nemijlocit al C.N.S.,,Cartel ALFA”.  Acceptarea de a deveni parte semnatara a CCM de catre FML ar fi determinat implicit si renuntarea la actiunile in instanta, la sesizarea catre OIM, iar prin intermediul ALE a forurilor UE.

Pozitia refractara a ministrului a fost promovata, sustinuta si impusa de conducerile federatiilor sindicale feroviare semnatare ale CCM, care, in ultima instanta, pentru a exclude posibilitatea participarii reprezentatilor FML  la negociere, au acceptat semnarea actului aditional la CCM 2005/2006 cu o majorare salariala de numai 15.2% si mentinerea acordarii numai a 15 tichete de masa, in pofida faptului ca posibilitatile de crestere salariala si marirea numarului de tichete de masa, rezultate din proiectiile BVC-urilor societatilor, erau mai mari. ( CFR SA – 18,38%, SNTFC – 16.14% si 22 tichete de masa, SNTFM-22 tichete de masa).

Elocventa in acest sens este pozitia federatiilor sindicale feroviare semantare ale CCM (FISC M/C, FRSV, FSTFR), care, au solicitat in termeni vehementi si imperativi, in dimineata zilei de 28/02/06 ca reprezentantii FML sa paraseasca sala in care se purtau negocierile. Aceasta atitudine a fost impusa de purtatorul de cuvant al comisiei de negociere din partea federatiilor sindicale semnatare, Gh. Boiciuc, reprezentant al FISC M/C.

In aceasta situatie, in care reprezentantii FML au fost exclusi din actul negocierii, creindu-se premisele unei actiuni ilegale si discriminatorii, ne vedem constransi sa ne continuam actiunile initiate atat in instanta, cat si prin sesizarea – reclamarea catre forurile UE, OIM, organizatiile sindicale internationale - a starii de fapt concretizata prin abuzurile la care este supusa FML. Ne declinam orice responsabilitate pentru eventuala afectare a imaginii statului roman fata de organizatiile internationale, deoarece responsabilitatea integrala apartine Guvernului Romaniei si, in mod special ministrului Transporturilor, Gh. Dobre,  si celor care il sustin politic, inclusiv institutia prezidentiala.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]