FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Discuţii Pentru Susţinerea Sistemului Feroviar


13 martie 2009

    FML a participat, împreună cu celelalte federaţii feroviare, la o serie de discuţii la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în vederea găsirii unor soluţii de redresare a sistemului feroviar.

    În ziua de  11 martie discuţiile au fost purtate cu subsecretarul de stat Constantin Axinia iar ieri a avut loc o întâlnire cu ministrul transporturilor Radu Berceanu.

    FML a reluat problematica şi soluţiile înaintate, începând cu luna decembrie 2008, către toate instituţiile de decizie din stat în legătură cu situaţia grea în care se află calea ferată (vezi ştirile din 22 decembrie, 27 ianuarie, 4, 10 şi 12 februarie), precum şi situaţia inexistenţei contractelor colective de muncă la nivel de unitate.

    FML a arătat că încercarea de diminuare cu 20% a fondului de salarii al unităţilor feroviare este irealizabilă, întrucât ar conduce la disponibilizări masive de personal şi la imposibilitatea derulării în continuare a transporturilor feroviare. FML a arătat că nu poate fi de acord cu reducerea drepturilor salariale ale personalului feroviar, pe perioada crizei fiind necesară menţinerea puterii de cumpărare a salariaţilor.

    Ministrul Berceanu a afirmat că este de acord cu menţinerea drepturilor salariale ale personalului feroviar cu condiţia ca în perioada următoare societăţile să facă o analiză care să identifice personalul excedentar, analiză care să stea la baza unor programe de restructurare.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]