FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Pagina Anterioară Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Discuţii Sterile


 

Īntālnirea din 26 mai 2005 cu reprezentanţii Guvernului şi Ministerului Transporturilor nu a avut nici un rezultat

            

Īn data de 26 mai 2005 reprezentanţii federaţiilor sindicale din calea ferată au fost invitaţi la Ministerul Transporturilor, īn cadrul comisiei de dialog social, pentru o intalnire in vederea dezamorsarii conflictului colectiv de muncă declanşat de federaţiile sindicale feroviare.

La īntālnire, au participat domnii Vasile Nistor, secretar de stat la Departamentul pentru Dialog social al Guvernului Romāniei şi Alexandros Galiatatos, secretar de stat īn Ministerul Transporturilor, aceştia fiind informaţi despre situaţia critică de la calea ferată la īntrevederea cu preşedinţii federaţiilor feroviare din 23 mai 2005.

Domnul Alexandros Galiatatos a prezentat un raport al ministrului transporturilor, Gheorghe Dobre, urmānd a fi informat prin departamentul de Dialog Social din Guvern si primul ministru Tariceanu despre situatiile economice si financiare ale societatilor feroviare, datoriile catre stat, stopaj la sursa, politici resurse umane.

Pozitia FML la acesta intalnire a fost ca responsabilii din ministerul transporturilor si din  Guvernul Romaniei nu doresc rezolvarea pe cale pasnica a conflictului, nu cauta solutii pentru rezolvarea salarizarii, tichetelor de masa si a conditiilor de munca, urmarindu-se doar temporizarea si tragerea de timp pana la reluarea negocierilor cu Fondul Monetar International din data de 6 iunie 2005.

FML a solicitat dlui. secretar de stat Vasile Nistor sa-l informeaze pe premierul Tariceanu in vederea organizarii in regim de urgenta a unei intalniri cu reprezentanti din Guvernul Romaniei (primul ministru, ministrul de finante, ministrul muncii, ministrul transporturilor), patronat feroviar, federatiile sindicale reprezentative pentru rezolvarea conflictului de la calea ferata.

FML a informat pe cei doi ministri secretari de stat ca administratiile feroviare in total dispret fata de lege au hotarat acordarea unor categorii de drepturi pentru salariati din CCM-ul expirat fara sa respecte prevederile contractelor colective de munca la nivel superior: ramura si grup de unitati (Codul Muncii, Legea 130/1996).

In finalul discutiilor, FML a facut cunoscuta celor doi interlocutori hotararea  Consiliului National de Conducere din data de 24 mai 2005 privind declansarea grevei generale in cazul in care nu vor fi rezolvate solicitarile membrilor nostri de sindicat (salarizare, tichete de masa si conditii de munca).

 

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]