FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    DREPTATE


8 iunie 2005

Astăzi Curtea de Apel Bucureşti a făcut dreptate feroviarilor! Greva la calea ferată continuă.

Astăzi la ora 15 la Curtea de Apel Bucureşti s-au judecat cererile făcute de administraţiile CFR Călători şi CFR Marfă pentru suspendarea pe o perioadă de cel mult 30 de zile a grevei declanşate astăzi la ora 7.00, în contradictoriu cu cele trei federaţii aflate în conflict.

Reprezentanţii celor două administraţii au motivat cererile prin afirmaţia că greva, prin perturbarea circulaţiei feroviare, ar pune în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor şi au cerut instanţei de judecată să suspende greva pe perioada maximă admisă de lege de 30 de zile.

Apărătorii federaţiilor sindicale au arătat că nu se justifică argumentaţia că greva ar pune  în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor întrucât se asigură, conform Legii 168/1999, serviciile esenţiale. Ori serviciile esenţiale au menirea de a asigura satisfacerea necesitatilor minime de viata ale comunitatilor locale şi prin urmare nu se poate nicidecum invoca ameninţarea  vieţii sau sănătăţii populaţiei.

În urma deliberării, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât respingerea cererilor administraţiilor CFR Călători şi CFR Marfă ca neîntemeiate. Este pentru prima dată în istoria noastră sindicală când o instanţă respinge o cerere de suspendare a grevei generale şi dă dreptate sindicatelor. Este o victorie istorică a sindicatelor şi în acelaţi timp un semn că justiţia din România merge pe calea cea bună.

In aceste condiţii greva feroviarilor continuă cu asigurarea serviciilor esenţiale, conform legii.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]