FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    FML a cerut anularea "experimentului" privind conducerea simplificată


8 aprilie 2009

    FML a cerut Ministerului Transporturilor şi AFER anularea actului nr. 1000/627/2009 al AFER - „Notă pentru experimentarea deservirii simplificate a locomotivelor (fără mecanic ajutor) pentru trenurile directe de marfă”.

    FML a arătat că actul în cauză încalcă prevederile de siguranţă a circulaţiei feroviare, existând posibilitatea producerii de accidente şi evenimente feroviare cu consecinţe serioase. Astfel se încalcă prevederile Regulamentului de exploatare tehnică feroviară nr. 002, Regulamentului pentru circulaţia trenurilor şi manevra vehiculelor feroviare nr. 005, Instrucţiunilor pentru activitatea personalului de locomotivă în transportul feroviar nr. 201.

    Totodată, se încearcă o discriminare nepermisă a unei categorii de personal (mecanicii ajutori) , urmărindu-se, de fapt, înlocuirea acestora cu alţi salariaţi feroviari cu o calificare inferioară.

    Actul invocă în mod eronat Directiva 59/2007/EC a Uniunii Europene (privind certificarea mecanicior de locomotivă ce conduc locomotive şi trenuri în sistemul feroviar comunitar), directiva tratează modul de certificare şi autorizare a mecanicilor de locomotivă şi nu conducerea simplificată a trenurilor.

    Starea tehnică a parcului de locomotive nu permite trecerea la conducerea simplificată în sensul actului contestat, de altfel administraţii feroviare care deţin locomotive mult mai avansate din punct de vedere tehnic nu au trecut, din motive de siguranţă, la conducerea simplificată. (Italia, Franţa, etc.)

    În cazul în care actul nu va fi anulat, FML urmează a se adresa instanţei de contencios administrativ pentru soluţionare.

 

    Solicitarea depusă astăzi la Ministerul Transporturilor şi AFER (clic aici)

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]