FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    FML nu renunţă la drepturile cāştigate


26 martie 2008

    Ieri administraţia CFR Marfă a convocat federaţiile sindicale semnatare ale Contractului colectiv de muncă, solicitānd īncheierea unui nou act adiţional la contractul colectiv de muncă care să anuleze actul adiţional īnregistrat la 01.02.2008 fiind stabilite salarii sub nivelul celor deja negociate, convenite, semnate şi īnregistrate, conform legii. Astfel salariul minim de la CFR Marfă (corespunzător clasei 1 de salarizare) se propunea să crească la valoarea de 500 de lei īncepānd cu 1 martie īn loc de 1 februarie respectiv la 540 de lei īncepānd cu 1 iulie īn loc de 570 de lei de la 1 mai.

    FML a respins prevederile propuse de CFR marfă, deoarece administraţia a īncercat pe aceată cale să diminueze drepturile salariale deja īn vigoare convenite printr-un act adiţional valabil. FML a arătat că la ora actuală există la CFR Marfă un contract colectiv de muncă valabil pānă la 31 decembrie 2008, conform actului adiţional īnregistrat la DMPS Bucureşti sub nr. 627/01.02.2008, fapt consfiinţit prin adresa nr. 759/03.03.2008 a DMPS Bucureşti prin care s-a respins contestaţia depusă de CFR Marfă şi s-a comunicat angajatorului că actul adiţional menţionat mai sus a fost īnregistrat. (vezi ştirea din 5 martie)

    Īn aceste condiţii FML a refuzat semnarea unui nou act adiţional cu drepturi diminuate şi a īnaintat către DMPS Bucureşti o adresă prin care a solicitat să nu se īnregistreze acest act adiţional fără semnătura FML, lucru de altfel interzis şi de Legea 130/1996 a negocierilor colective, īn condiţiile īn care FML este reprezentativă la CFR Marfă.

 

Procesul verbal īncheiat īn 25 martie 2008 cu punct de vedere divergent al FML (clic aici)

Actul adiţional īncheiat īn 25 martie 2008 nesemnat de FML (clic aici)

Actul īnaintat de FML către Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a Municipiului Bucureşti prin care solicităm să nu se īnregistreze noul act adiţional nesemnat de FML. (clic aici)

 

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]