FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    FML şi-a exprimat nemulţumirea în stradă


24 septembrie 2010

In cadrul mitingului organizat astăzi de CNS Cartel Alfa, FML şi-a exprimat nemulţumirea faţă de politica socială dezastruoasă a guvernului şi anume repreyentanţii săi au manifestat împotriva disponibilizărilor, a modificării abuzive a legii pensiilor care nu trebuie promulgată în forma adoptată de Parlament, a modificării Codului Muncii şi încercării de legiferare a sclaviei moderne prin desfiinţarea contractelor individuale de muncă, împotriva dereglementării pieţei muncii şi a măsurilor de creştere exagerată a austerităţii prin legea de salarizare unică a sectorului bugetar.

În timpul mitingului, o delegaţie formată din Liviu Apostoiu, vicepreşedinte Cartel Alfa, Iulică Măntescu, preşedinte FML şi Gheorghe Sora, preşedinte FNS Solidaritatea Metal s-au întâlnit cu ministrul muncii, Ioan Botiş. Au fost discutate probleme legate de modificările la legislaţia muncii pe care Guvernul intenţionează să le facă, ministrul muncii declarând că propunerile de modificare a legislaţiei muncii (Codul Muncii, Legea Sindicatelor, Legea negocierilor colective, Cobnflicte etc) vor fi discutate cu sindicatele.

Au  fost discutate şi problemele legate de starea alarmantă în care se află sistemul feroviar datorită subfinanţării cronice, precum şi problema salariului minim pe economie care ar trebui sa ajunga la valoarea de 750 lei. Ministrul Botiş a promis că vor avea loc mai multe întâlniri pentru a ajunge la o soluţie agreată de ambele părţi.

De asemenea, au mai fost discutate probleme legate de noua lege a pensiilor precum şi posibilitatea ca salariile personalului bugetar să revină la valoarea avută înaintea reducerii acestora cu 25% de la 1  ianuarie 2011.

 

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]