FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Grevă Generală


Treime Marfa Treime Călători Trenuri calatori

 

COMUNICAT DE PRESĂ

     Din:

·        Federaţia Mecanicilor de Locomotiva (FML);

·        Federaţia Sindicatelor Ramurii Vagoane (FSRV);

·        Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romānia (FSTFR).

 

Īn conformitate cu hotărārile organelor de conducere ale Federaţiei Mecanicilor de Locomotiva (FML) Federaţiei Sindicatelor Ramurii Vagoane (FSRV), Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romānia (FSTFR), luate īn urma consultării membrilor de sindicat, cele trei federaţii au hotărīt declanşarea grevei propriu-zise pe perioadă nedeterminată la SNTFC CFR Călători SA, SNTFM CFR Marfă SA, SC CFR IRLU SA, SCRL SA, īn data de 08 iunie 2005 la ora 7.00.

Greva propriu-zisă se va declanşa datorită faptului că īn cele 80 de zile de negocieri nu s-a reuşit īncheierea Contractelor Colective de Muncă 2005/2006 şi ca urmare a eşecului concilierii conflictelor colective de muncă declanşate la societăţile feroviare menţionate. De asemenea, discuţiile purtate din momentul declanşării conflictelor şi pānă īn prezent cu factori de decizie din Guvernul Romāniei şi Ministerul Transporturilor nu au dus la nici un rezultat de natură să rezolve situaţia conflictuală. Principalele revendicări care constituie motivul declanşării conflictelor vizează creşterea salariilor cu procente, care să ţină cont cel puţin, de indicele preţurilor de consum şi rata inflaţiei prognozată pentru anul 2005-2006, acordarea tichetelor de masă pentru fiecare zi lucrătoare şi starea necorespunzătoare a condiţiilor de muncă.

Greva se va desfăşura cu respectarea prevederilor Legii 168/1999, urmānd a fi asigurate serviciile esenţiale, respectiv cel puţin o treime din activitatea normală.

Trenurile care vor circula pe perioada grevei īn cadrul serviciilor esenţiale urmează a fi negociate cu societăţile la care se declanşează greva.

Trenurile surprinse īn parcurs la momentul declanşării grevei īşi vor continua circulaţia pānă la destinaţia finală.

Cele trei federaţii īşi manifestă īn continuare disponibilitatea de a negocia īn vederea gasirii de soluţii de stingere a conflictelor colective de de muncă.

Federaţiile feroviare semnatare ale prezentului comunicat doresc să adreseze scuze publicului călător şi beneficiarilor de transport pentru dificultăţile pe care le va crea greva şi să le mulţumească pentru īnţelegere.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]