FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    La Mulţi Ani, CENAFER


8 septembrie 2004 - 8 septembrie 2009

Astăzi se împlinesc 5 ani de la înfiinţarea Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară (CENAFER), organism naţional specializat al Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului să asigure formarea-calificarea, perfecţionarea şi verificarea profesională periodică a personalului care efectueaza activităţi specifice desfăşurării transportului feroviar în condiţii de siguranţă a circulaţiei, securitate a transporturilor şi de calitate a serviciilor feroviare.

Bazele CENAFER au fost puse în 2004, prin OG 58/2004, inclusiv datorită lobby-ului FML, în urma necesităţii existenţei unui formator feroviar în conformitate cu practica europeană şi cu reglementările specifice ale UE.

Pe lângă activitatea principală de formare continuă a personalului feroviar cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei, CENAFER a reuşit să-şi diversifice paleta de servicii prin cursuri de limbi străine, informatică, cursuri cu profil economic şi de management.

O noutate absolută în formarea profesională feroviară este inaugurarea simulatorului SIMCED (Sistem profesional de simulare pentru instruirea şi atestarea personalului ce operează în staţii înzestrate cu instalaţii de centralizare electrodinamică). CENAFER intenţionează, în viitorul apropiat, să realizeze şi un simulator de conducere a locomotivelor.

CENAFER se străduieşte să acopere întregul spectru modern de metode de formare profesională de la învăţarea clasică şi până la cursuri interactive, utilizarea simulatoarelor, a programelor informatice de simulare şi e-learning.

Urăm colectivului CENAFER succes în activitatea viitoare şi aşteptăm cu interes inaugurarea simulatorului de locomotive.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]