FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Miting feroviar iminent


14 aprilie 2009

    Astăzi a avut loc o īntālnire īntre Alianţa Naţională Sindicală Feroviară şi Federaţia Mecanicilor de Locomotivă pentru pregătirea mitingului de protest pe care urmează să īl organizăm după sărbători. Data mitingului a fost stabilită īn ziua de 29 aprilie 2009 īncepānd cu ora 9.00. Adunarea se va face īn zona Gării de Nord iar mitingul va fi urmat de un marş pe traseul Gara de Nord - Ministerul Transporturilor - Ministerul Muncii - Guvernul Romāniei - Gara de Nord. Scopul manifestaţiei este exprimarea protestului faţă de nesiguranţa locurilor de muncă şi falimentarea sistemului feroviar datorită lipsei de finanţare.

     Cele două organizaţii au semnat şi īnaintat astăzi o solicitare către companiile feroviare pentru ca ziua de 21 aprilie să fie liberă īn locul zilei feroviarilor - 23 aprilie - convenită prin Contractul colectiv de muncă la nivel de grup de unităţi feroviare.

    Tot astăzi, ANSF şi FML au avut o rundă de discuţii cu Secretarul de stat Constantin Dascălu şi cu  Subsecretarul de stat Constantin Axinia, tema fiind problemele curente din sistemul feroviar. S-a convenit să fie acordate tichetele de masă restante pe luna februarie la CFR Marfă, pe luna martie la CFR Călători şi pe lunile decembrie şi ianuarie la CNCFR, precum şi la filialele acestora. Dacă se găsesc resurse financiare, se vor mai acorda tichetele de masă pe luna martie la CFR Marfă şi pe luna aprilie la CFR Călători şi filiale. S-a mai convenit ca pānă după sărbători să nu se mai organizeze discuţii pe tema reorganizării unităţilor feroviare.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]