FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Negocierile pentru actul adiţional stagneaza


 

23 octombrie 2007

    Negocierile pentru incheierea actului aditional la contractele colective de muncă sunt īn impas datorită faptului că bugetele de venituri şi cheltuieli rectificate ale companiilor feroviare nu sunt īncă aprobate.

    Deşi la discuţia purtată cu două săptămāni īn urmă cu Ministrul Transporturilor, s-au primit asigurări că se vor īncheia şi semna īn scurt timp actele adiţionale la contractele colective de muncă, care să cuprindă o creştere salarială de aproximativ 10%, negocierile nu se pot finaliza din cauza inexistenţei bugetelor de venituri şi cheltuieli rectificate.

    Bugetele nu au fost avizate de Ministerul Muncii, principalul impediment fiind depăşirea cifrelor prevăzute īn HG 186/2007 privind aprobarea obiectivelor salariale trimestriale, pe anul 2007, pentru operatorii economici monitorizaţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2001 privind īntărirea disciplinei economico-financiare şi alte dispoziţii cu caracter financiar.

    La ora actuală, se fac demersuri pentru modificarea acestei hotărāri de guvern pentru a se debloca bugetele de venituri şi cheltuieli rectificate ale societăţilor feroviare.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]