FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Ofertă administraţii


Ofertă Călători Ofertă Marfă

 

6 iunie 2005,

SNTFC CFR Călători şi SNTFM CFR Marfă au oferit salariaţilor, în vederea stingerii conflictului de muncă, cam acelaşi lucru oferit de... Ceauşescu manifestanţilor în 1989 (o sută de lei).

Astfel cele două administraţii au propus suplimentarea numărului de tichete de masă cu 5 tichete (35 lei noi) începând cu 1 iulie şi cu încă 5 tichete începând cu 1 octombrie 2005. Nu s-a oferit nici un fel de creştere salarială.

Curios, administraţiile au arătat că oferta este valabilă doar în cazul suspendării grevei generale din 8 iunie lucru care ne duce la concluzia că s-a dorit doar să se arate pisica sindicatelor, tichetele de masă nefiind fundamentate în bugetele de venituri şi cheltuieli. Şi dacă tot se vor rectifica BVC-urile pentru a cuprinde tichetele suplimentare, nu vedem de ce nu s-ar putea rectifica şi fondul de salarii pentru a satisface nevoile salariale ale lucrătorilor feroviari

Reprezentanţii FML şi ai celorlalte federaţii care au declarat greva în data de 8 iunie 2005 au arătat că oferta administraţiilor nu satisface solicitările salariaţilor, greva declarată urmând a fi declanşată poimâine.

De asemenea, reprezentanţii federaţiilor aflate în conflict au negociat serviciile esenţiale care trebuie asigurate conform legii.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]